För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Katarina & Börje Holmén med sitt företag Holméns Kakel & Golv AB är Årets Företagare i Töreboda

Publicerad 5 feb 2021
Under Företagarna Töreboda digitala frukostsändning avslöjades vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Töreboda 2020 och det togs emot av Börje & Katarina på Holméns Kakel & Golv AB.

Under Företagarna Töreboda digitala frukostsändning avslöjades vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Töreboda och det togs emot av Börje & Katarina på Holméns Kakel & Golv AB.

Ta del av den filmen med avslöjandet av vinnaren i Töreboda

0-dark-orange-divider-737x6.jpg

Stort Grattis! Hur var känslan när ni fick ta emot beskedet?

-Fantastisk känsla och otrolig stolthet som också är stor förtjänst av alla medarbetare.

Kan ni berätta lite om hur ni kom att starta företaget – vad gör ni på Holméns Kakel & Golv AB?

Börje:
- Jag började som golvläggare för ett företag i Skövde och valde efter en tid att etablerade mig tillsammans med den lokala färghandeln i Töreboda. Då jag hade mitt fokus som golvläggare blev det naturligt att starta upp min egna verksamhet och det var så Holmens Kakel & Golv kom att startas upp. Detta bolag drev vi ibörjan mycket hemifrån och tog uppdrag främst från större byggföretag. Under åren har byggt upp ett gott rykte och är idag en av de tre största golvfirmorna i länet och varit verksamma i regionen under 27 år. Vår verksamhet idag riktar sig såväl till företag som privatpersoner och vi är idag 11 anställda på företaget som arbetar med golv, badrum, butik och kontor. Vi finns tillgängliga i vår nya butik centralt i Töreboda där vi erbjuder stort utbud av golv- och kakelprover samt olika uppbyggda visningsmiljöer.  

Vad tror ni är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- En stor orsak till vår goda utveckling från tidig start är att vi gjorde noggranna val av kunduppdrag och när vi växte var det viktigt att etablera oss lokalt och leverera goda resultat för både privata- och företagkunder. På detta sätt har vi aldrig stått utan uppdrag eller bundit upp oss för en storkund. Förutom fokuset på kunderna lägger vi också mycket fokus på medarbetarna. Jobbet ska vara en rolig plats att komma till och där de själva utvecklas!

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

- En styrka är att vi har väldigt god sammanhållning och att alla medarbetare får känna att de har sin plats och att vi är en familj som ställer upp för varandra. De får också chans att ta egna beslut och ta eget ansvar vilket är viktig framgångsfaktor tror vi.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

- Positiv och öppen och ärlig! Det är viktigt att vi kan kommunicera väl med varandra och vi gör mycket kul ihop för att bygga på god teamkänsla.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter?

- Vi står just nu inför en generationsutväxling där barnen skall ta över, så det är en fråga som vi just nu tittar mycket på. Jobbförfrågningar har vi ständigt inkommande så möjligheten att växa finns men det är viktigt att kunna bibehålla den goda servicen vi erbjuder och kunna hitta rätt personal.

0-dark-orange-divider-737x6.jpg
Motivering Årets Företagare Töreboda 2020:

Holméns Kakel och Golv är ett företag som har utvecklats i sann Törebodaanda. Gott yrkeskunnande kopplat till en vilja att låta verksamheten växa, i lagom takt, har idag lett fram till att företaget är en av de större aktörerna i området inom sin bransch. En växande kundstock både på privat -och företagssidan tillsammans med ett flertal kommunala uppdrag gör att företaget står väl rustat för framtiden. Ägarna Börje och Katarina har också i god tid sett till att generationsväxlingen ska fungera och att företaget kan leva vidare på bästa sätt.

Fler nyheter från Företagarna