För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så lyckades Årets Företagare i Värmland göra succé i byggbranschen

Publicerad 22 sep 2023
2023 års vinnare av Årets företagare i Värmland är Carl-Johan Sahlström och Gustav Berglund på CarlGustav Solutions AB från Torsby.

Under en ceremoni för Årets Företagare Värmland 2023 korades Carl-Johan Sahlström och Gustav Berglund, grundarna av CarlGustav Solutions AB, som årets vinnare. Företaget, som har fokus på att utveckla, leverera och montera stommar till byggindustrin, har inte bara blivit en framstående aktör på marknaden, utan har också uppnått en omsättning på imponerande 750 miljoner kronor under 2023, nästan dubbelt så mycket som föregående år. Nu berättar de om hemligheten bakom deras framgångar.

Har dubblerat sin omsättning 

Carl-Johan och Gustav var tidigare kollegor inom byggbranschen och hade då en grundidé om att starta ett företag där de effektiviserade sig genom att förenkla egenkontrollen inom byggbranschen. Ii dag har de drivit eget bolag tillsammans sedan 2011. En nyckelkomponent i CarlGustav Solutions framgångsresa har varit deras investering i ett integrerat IT-system. I byggbranschen är detta en ovanlighet, men det har visat sig vara en strategisk fördel.

- Vi har blivit ganska duktiga på att strukturera data,förklarar Gustav Berglund och fortsätter: 

- Det här har gett oss möjlighet att effektivisera vår verksamhet och fatta välgrundade beslut i realtid, säger Gustav Berglund i en intervju med SVT värmland

Lyfter och hyllar sin personal 

Men det är inte bara teknik som har bidragit till företagets ökande framgång. En avgörande faktor är deras skickliga och engagerade personal. Gustav framhåller vikten av att ha ett team som kan fokusera på framtiden och utveckling istället för att ägna sig åt problem.

- Vi har väldigt många duktiga medarbetare så att vi som jobbar med försäljning oftast får titta framåt, säger han och fortsätter:

- Detta bidrar till en positiv arbetsmiljö och skapar en kultur. 

Vinnarmotiveringen löd:

Med en gränsöverskridande arbetsplats som genomsyras av ohämmad tillväxt och uppfinningsrikedom har Årets företagare i Värmland skapat en imponerande verksamhet med en mängd arbetstillfällen till följd. Det som imponerar mest är att ägarna och företaget återinvesterar utan begränsningar tillbaka till sitt ursprung, både genom stöd till lokala projekt och det ideella föreningslivet. Denna lojalitet gentemot Värmland visar på deras starka engagemang för samhället. Oavsett hur framgångsrika de blir kommer de alltid att bära med sig sin hemstad i sina hjärtan. 

Företagarna visar starkt ledarskap och agerar som förebilder genom att kontinuerligt arbeta med riskanalyser och säkerhetsrutiner. Det är en säker och hållbar arbetsplats som bryr sig om både sina anställdas välbefinnande och om planeten. Genom sin kreativitet och innovation har dessa företagare visat att de kan identifiera möjligheter där andra inte kan. Deras insatser har inte bara lett till imponerande tillväxt, utan också till lönsamhet. Sedan starten har företaget ökat sin omsättning och framtiden ser lovande ut med utsikterna att fortsätta växa ännu mer. 

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 21 oktober i Stockholm. 

 

Fler nyheter från Företagarna