headphones newspaper video-player

Lovisa från Gävle hyllas för innovativa företagsidén

Industridesignern Lovisa Pettersson har tagit fram The Bug, en innovativ stol för utomhuskontor som samtidigt skyddar användaren från solblänk på datorskärmen. Nu hyllas hon i Företagarnas årliga lista 103 unga idéer.
Publicerad 27 maj 2021
Foto: Robert Johansson

Lovisa Pettersson är den 33-åriga industridesignern som tagit fram en mycket efterlängtad kontrosstol - utomhusstolen. The Bug är nämligen möbeln som är anpassad till att utföra kontorsarbete utomhus. En stol som är vridbar och skyddar från ovälkommet solljus, väder och vind. Nu är Lovisas företag Lovisa Of Sweden aktuell i Företagarnas lista 103 unga idéer. 

Hej Lovisa, stort grattis! Vill du berätta lite kort om vad Lovisa Of Swedens The Bug gör?

- Tack! Vi designar utomhuskontor för framtidens samhälle.

Såg ett stort behov

Vad fick dig att starta The Bug?

- Jag startade mitt företag för att jag har så mycket idéer och såg en stor möjlighet att realisera en av dem, just utomhuskontorsstolen The Bug. Intresset utifrån var stort och jag hade kunder redan innan jag startade mitt bolag.

Vad spännande, var ser du företaget om 10 år?

- Då driver jag en stor designstudio tillsammans med andra innovativa och kreativa människor där vi tar fram olika smarta lösningar för framtiden. Alltifrån utomhuskontorslösningar till andra produkter, tjänster och miljöer.

Vill förbättra arbetsmiljön

Kan du berätta vad som är det bästa med att vara företagare?

- Jag står just nu inför en intressant tid och flera viktiga beslut som jag tar kommer att ligga till grund för hur mitt framtida bolag kommer att vara utformat. Jag är i ett tidigt stadie och jag fortfarande är ensam i bolaget. Just nu gör jag saker som inte direkt faller under en designers roll, därför ska det bli spännande att se vad som kommer hända inom det närmaste året, säger Lovisa och fortsätter:

- Men det bästa är ändå att mina dagar är väldigt innehållsrika och annorlunda och jag kan forma mitt yrke som jag vill. Jag väljer vilka jag vill jobba med och jag väljer vad mina dagar ska fyllas med i det stora hela utifrån de val jag tar. Jag älskar tanken på att jag kan påverka andra att få det bra på sitt jobb, i sin vardag och i livet i stort. 

Se hela listan här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Synliggör offentliga affärsmöjligheter

Med tydligare information om var, när och hur kommuner vill köpa in sina varor och tjänster kan fler företag vara med och konkurrera på den offentliga mångmiljardmarknaden.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter