För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsscenen- Smart Recycling

Publicerad 28 mar 2024
Dagens företagsbesök gick till Brunna industriområde och företaget Smart Recycling AB. Ett företag som verkligen ligger i framkant när man talar om avfallshantering, återvinning & återanvändning. är vi möter upp Lisa Hägglund, Marknad & hållbarhetsansvarig.

Företagets tankesätt är oerhört intressant och helt rätt i tiden. Deras mål är att så lite material som möjligt går till spillo och att varje resurs får leva vidare. Väl på plats välkomnades jag av Albin Bauer, försäljningschef som tog med mig en trappa upp i den nya moderna byggnaden. Vi kliver direkt in i fikarummet och vidare in i det öppna kontorslandskapet, där vi möter upp Lisa Hägglund, Marknad & hållbarhetsansvarig.

upplands bro1.jpg

Berätta om Smart Recyclings företagsresa?

Allt började för ca 15 år sen med en liten skåpbil, ett brett leende och ett par arbetshandskar.

Vi startade med ambitionen om att hjälpa kunder bli bäst i klassen på hållbarhetsarbete och förändra en bransch som kantades av dålig service och brist på innovationskraft.

Idag är vi 33 anställda, har 21 skåpbilar och ambitionen är lika stor nu som då.

Vad är er affärsidé?

Vår affärsidé är att erbjuda hållbarhetstjänster som förenklar företagets avfallshantering, återvinning, återanvändning och rapportering.

Några snabba frågor Lisa Hägglund, Marknads- och hållbarhetsansvarig.

Vilka tjänster erbjuder ni? 

Ja vi är så mycket mer än ett återvinningsföretag! Håll i er. Vi erbjuder tjänster för avfallshantering, återvinning, sekretesshantering, återanvändning av gamla saker, möbler och utrustning. Dessutom erbjuder vi flytt av kontor och företag från ax till limpa. Vårt mål är att så lite material som möjligt ska gå till spillo. Bra att känna till är att all statistik rullar in i vår kundportal eSmart som underlättar alla slags hållbarhetsrapportering för kunden.

För att öka kunskapen hos företagen föreläser och utbildar så fort vi får chansen.

Hur ser ni på hållbarhet inom ert företag?

Jag är ganska ny på företaget och det jag älskar är att vi alla är så dedikerade till vårt uppdrag och till att göra en meningsfull skillnad. Jag skulle säga att vi ser på hållbarhet som en vägledande princip som påverkar de beslut vi tar och att vi vågar utmana för att driva positiv förändring. I stället för att betrakta hållbarhet som enbart en skyldighet ser vi det som en möjlighet att vara innovativa och visa vägen.

För oss som jobbar är det fokus på att skapa förutsättningar för att kunna göra rätt och det gör att det blir på riktigt och inget man bara säger.

upplandsbro 2.jpg

Vad kan Smart Recycling hjälpa företagen i Upplands-Bro med?

Alla våra tjänster! Det som är aktuellt nu är de nya sorteringskraven som har kommit gällande förpackningsavfall på alla verksamheter och där kan vi snabbt hjälpa till med lösningar. Det är inte så lätt att hänga med i den här djungeln av lagar och krav, men där hjälper vi gärna till. Bästa upplägget är att vi kommer på besök och se över behovet.

Varför gick Smart Recycling med i Företagarna?

Att gå med i Företagarna öppnar dörrar till samarbeten, kunskapsutbyte och affärsmöjligheter. Nätverkande är värdefullt och som nyinflyttade vill vi gärna lära känna företagen i vår kommun.  Vi ser också medlemskapet som en möjlighet att påverka och bidra när det kommer till frågor som för företagandet, hållbar utveckling eller vårt samhälle i stort.

Vi säger stort tack för ett mycket intressant och inspirerande företagsbesök!

 

upplandsbro 3.png

Spana gärna in Smart Recycklings hemsida: www.smartrecycling.se och deras sociala medier, där de heter just Smart Recycling.

Den 23/4 håller de även ett kostnadsfritt seminarium om hur man som företag uppfyller de nya sorteringskraven i en verksamhet. Passa på och anmäl er till detta! Anmälan: https://forms.office.com/e/VCPEDxHVzz

 

Emil Almberg, Ordförande Företagarna Upplands-Bro

Fler nyheter från Företagarna