För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Halldora von Koenigsegg vald till Företagarnas nya ordförande

Publicerad 24 maj 2024
Med acklamation valde Företagarnas kongress på fredagen Halldora von Koenigsegg till ny ordförande för riksstyrelsen.
Halldora von Koenigsegg, Företagarnas nya ordförande för riksstyrelsen. Foto: Fotograf Ristenstrand.

Företagarnas kongress valde på fredagen enhälligt Halldora von Koenigsegg till ny ordförande för riksstyrelsen. Hon tar över ordförandeklubban från Fabian Bengtsson som lämnar posten efter sex år.

− Vilken ära! Det känns oerhört spännande, och jag tar över detta uppdrag med stor ödmjukhet, sade hon från talarstolen.

De är nya i Företagarnas riksstyrelse

Stötta, utmana och sparra

I sitt tal till kongressombuden och medlemmarna i salen betonade Halldora von Koenigsegg hur viktigt och stärkande det kan vara att finans i ett sammanhang där andra företagare och entreprenörer bidrar med inspiration och stöd inför alla utmaningar och möjligheter man står inför.

− Efter alla år som företagare vet jag att du kan vara den ensammaste personen på jorden. Genom Företagarna får du ett livsviktigt nätverk med personer som kan stötta, utmana och sparra dig till nya höjder. Mitt första steg är att lyssna på våra medlemmar om hur vi kan göra Företagarna till en ännu bättre förening – för alla Sveriges företagare, sade hon.

Utvecklat världsberömt varumärke

Halldora von Koenigsegg är operativ chef på den svenska superbiltillverkaren Koenigsegg med huvudkontor i Ängelholm. Hon har arbetat i företaget sedan början av 2000-talet och varit med att ta det från ett småföretag till en världskänd koncern med 700 anställda. Halldora har isländska föräldrar och är född i en företagarfamilj verksamma inom golvbranschen.  

Taggar
Fler nyheter från Företagarna