headphones newspaper video-player
103 unga idéer 2020 - hela listan!
För femte året i rad utser Tidningen Företagarna de 103 mest lovande idéerna från företagare under 30 år
Se hela listan!

Hon hittar nya stjärnor i Sveriges Silicon Valley

Deqa Abukar är motorn bakom nya företag i förorter, via Bling Startup.

"Förnyar en hel bransch"

Möt elitsimmaren Oliver Titikic som utbildade sig till jurist och startade eget.

Hon hjälper ”Greta-generationen” skapa drömjobb

När Coronapandemin slog till hittade Malin Winberg nya vägar till kunderna.

Han hjälper unga må bättre

Cem Celepli Atci har grundat den digitala kuratorstjänsten Snaptive.

10 hetaste trenderna 2020

Tio tydliga trender syns när Tidningen Företagaren summerar årets spännande nya idéer bland unga entreprenörer, från norr till söder.

"Regelförenklingar för mikroföretag utreds"

Marie Wall, startupansvarig på näringsdepartementet, vill hjälpa unga företagare framåt.

"De skapar arbetstillfällen i tuffa tider"

Juliana Perez Falke, nationell kund och affärschef, Almi Företagspartner, ser många möjligheter för de unga som vågar starta företag.

Läs mer om unga företagare

”Vi ger kläder ett nytt liv”

År 2050 kan modebranschen stå för en fjärdedel av världens koldioxidsläpp. En nyckel till förändring står Johanna Nissén Karlsson och Vividye för. Det prisbelönta bolaget har väckt H&M:s intresse med sin teknik för att färga och färga av kläder på ett miljövänligt vis.

”På sikt kan vi klimatsäkra hela samhällen”

Kan saltvatten renas med spillvärme från industrier? Det verkar så. När Skåne radar upp innovationer som kan rädda världen är 20-årige Jonatan Persson ett av dragplåstren, med sitt Helios Innovation. I Halmstad tar hans pilotanläggning form.

Fem år - fem bolag vi minns

103-listan fyller fem år! Här är några guldkorn vi minns lite extra: rebellerna inom bygg, vattenhjältarna som tjusade Ikea, Mellanösterns skolförnyare och mästaren av reparationer. Samt årets gränslöst smarta kraftledningsinspektörer.

Från landslaget till läxhjälp

Kassim Nagwere var med på 103-listan 2019 och har grundat Drömstort, som utbildar unga ledare och ger framtidshopp via workshops, föreläsningar samt idrotts- och kulturaktiviteter.

"Fortsatt stark trend inom e-handel"

Vendela Lilliestråle är en av grundarna bakom Qalora Capital. Hon var med på 103-listan 2019 och driver en matchmaking-tjänst för startups och investerare från hela Europa. Hon ser att många unga företagare är starka på att bygga kundrelationer.

"De vill påverka samhället och klimatet"

Thea Messel har grundat det nordiska riskkapitalbolaget Unconventional Ventures. De investerar i bolag grundade av underrepresenterade entreprenörer, exempelvis kvinnor, personer med utomnordisk påbrå och homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Hon ser flera trender bland unga som startar företag.

Han förbättrar ungas mentala hälsa

Många unga har haft en extra tuff vår och sommar, när vardagen vänts upp och ner av corona. Den digitala kuratorstjänsten Snaptive kunde inte ha fyllt en tydligare funktion än nu på skolor, via socialtjänsten och på behandlingshem.

10 hetaste trenderna 2020

Tio tydliga trender syns när tidningen Företagaren summerar årets spännande nya idéer bland unga entreprenörer, från norr till söder.

103 unga idéer 2019 - hela listan från norr till söder

Tvål i tablettform, plåster som förhindrar infektioner och portabla sångstudios för världsstjärnor. Veganska pålägg, smarta svetsmetoder och Sveriges svar på Marie Kondo. Här är 103 nytänkande företag från hela Sverige, som drivs av spännande unga entreprenörer.

Hela listan: 103 unga idéer 2018

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. Läs hela listan och se vem som är med från ditt län!

Hela listan: 103 unga idéer 2018

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. Läs hela listan och se vem som är med från ditt län!

Maria de la Croix: "Matbutiken tar sig dit människor är"

Från konstskola till pr-byrå till cykelkaféer och obemannade butiker på hjul. Maria de la Croix nekades jobb på Starbucks, på grund av kedjans snåla utseendepolicy. Blått hår gick inte för sig. I stället sålde hon kaffe själv från en lådcykel i Lund.

103 unga idéer 2018: Möt årets omslagsprofiler

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. På omslaget syns Joel Hellermark, Faduma Aden, Maria de la Croix, Ibrahim Naji, Adam Aljaraidah och Louise Linderoth. Lär känna de och deras företag här!

Hon kodar app för allergiker

➔ En rad matallergier i kombination med allergi mot pälsdjur, gräs och pollen gjorde att Zahra Abdulla, 20, tillbringat mycket tid hemma och på sjukhus.

Mode med nya former

➔ Black skin är ett ungt, kreativt klädmärke med visionen att vara till för alla oavsett etnicitet, kön och ålder. I höst släpps tredje kollektionen med så kallad ”high end street fashion”.

Konstagentur för Graffiti

➔ Alejandra Cerda driver bloggen Jandi Heart Eco om ekoskönhet och hållbart mode. Samtidigt har hon uppdrag som copywriter och projektledare – och är grundare av konstagenturen Muro, för kvinnliga konstnärer inom  graffiti.

Unik protes på export

➔ Redan på gymnasiet drev Christoffer Lindhe sitt första företag, som sålde vattenbesparande strålsamlare för duschar och handfat, till fastighetsägare, samtidigt som han tävlade i simning.

Öppning för regelförenkling

Företagarna är representerade i expertgruppen i regelförenklingsutredningen som ska lämna sina förslag i februari, men det kommer att krävas mer, enligt Helena Fond.

Julen står för dörren

Julen står för dörren men ändå inte. När vi nu förväntas arbeta hemifrån, avstå shopping och undvika kontakt påverkar detta många mindre företag i Kronoberg.

Almi hjälper dig som driver företag

almilogga100.jpg

103 unga idéer sammanställs som ett samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner. Almi ägs av staten och erbjuder lån och affärsutveckling till svenska entreprenörer. Bolaget har 16 regionala dotterbolag som har bidragit med värdefulla insikter och nomineringar till listan. I urvalsprocessen ingår också Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet.