podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Unga Idé

Du kan vinna 250 000 kr och får också träffa flera tunga investerare under finaldagen.
Anmäl dig här

Är du redo att lysa upp scenen eller nätverka med framtidens stjärnor?

Företagarna och Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse söker Sveriges mest innovativa och samhällsförbättrande affärsidéer från unga företagare. Tio unga företagare får möjlighet att pitcha sin affärsidé inför en jury där vinnaren får ett stipendium på 250 000 kronor.

Oavsett om du är en ung innovativ företagare som brinner för att visa upp din banbrytande idé, en lokal företagare som söker inspiration, eller en investerare på jakt efter nästa stora grej - detta är ER kväll!

🚀 Unga innovativa företagare: Kasta er in i rampljuset! Pitcha era idéer, vinn fantastiska priser och ha kul medan ni gör det. Detta är er chans att glänsa och få den uppmärksamhet ni förtjänar.

🤝 Lokala företagare: Detta är inte bara ett event - det är en fest av möjligheter! Mingla, skratta och bygg värdefulla relationer som kan förvandla er verksamhet.

💼 Investerare och affärsänglar: Förbered er på att bli imponerade. Upptäck lysande idéer, träffa passionerade entreprenörer och utvidga ert nätverk på ett roligt och engagerande sätt.

Anmäl dig idag!

Oavsett om du är en ung innovativ företagare som brinner för att visa upp din banbrytande idé, en lokal företagare som söker inspiration, eller en investerare som vill få koll på framtidens stjärnor − anmäl dig till något av de tre tillfällena här! Psst, du kan anmäla dig till alla tre tillfällena.

Anmäl dig som deltagare

Malmö: 6 december 2023 

Stockholm: 25 januari 2024

Östersund: 31 januari 2024


Finalen

Vinnarna av ovan tävlingar hamnar på den ärofyllda listan 103-unga idéer som publiceras i tidningen Företagaren. På alla tre eventen tävlar du om en guldbiljett som skickar dig direkt till den stora finalen. Finalen går av stapeln i den 30 maj 2024 i Göteborg.

Göteborg: 30 maj 2024


Ansök om att få pitcha på delfinalerna i Malmö, Stockholm och Östersund

Här ansöker du om att få pitcha på någon av delfinalerna

Så här går tävlingen till

Pitcha din affärsidé inför några av Sveriges mest framgångsrika företagare och tävla om 250 000 kronor - Sök till Årets Unga Idé!

📝 Anmälan:
Anmäl dig själv och din affärsidé till något av pitcheventen här.

🔍 Juryns granskning
En förberedande jury granskar alla bidrag noggrant.

🌟 Utvalda idéer:
De mest lovande idéerna blir utvalda för att pitcha live.

🎤 Finalisternas pitchevent:
Om du är en av finalisterna, blir du inbjuden till pitcheventet där ett 10-tal företagare presenterar sina idéer för en jury.

👥 Nätverkande:
På pitcheventet är även investerare, partners, andra företagare och framstående personer inom det svenska näringslivet närvarande.

🎫 Guldbiljetten:
Minst en person från varje pitchevent får en guldbiljett som tar dem direkt till finalen.

📋 103-listan:
De som inte tog sig direkt till finalen vinner en ärofylld plats på 103-listan, en samling av lovande unga företagare som representerar morgondagens affärsvärld. Från denna lista väljs ytterligare finalister ut för finalen.

🏆 Finalen
På finalen får företagarna återigen chansen att pitcha sina idéer.

💰 Stipendiet
Den slutgiltiga juryn avgör vem som blir vinnaren av stipendiet på 250 000 kr.

Frågor och svar

Tidigare vinnare

Se film från finalen 2023

Över 150 företagare samlades i Göteborg när årets vinnare av finalen utsågs.

Partners