För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Unga Idé

Den 30 maj är det final! Varmt välkommen att komma som gäst för att träffa våra tio finalister, partners, jury och investerare.
Anmäl dig här

Upptäck framtidens stjärnor

Missa inte den 30 maj när tio unga företagare tävlar om 250 000 kronor i finalen för Årets Unga Idé 2024. Finalen bjuder på ett blandat program med live-pitchar från finalisterna, inspirerande talare och mycket tid för mingel med jury, investerare och andra entreprenörer.

Oavsett om du är en innovativ företagare  som söker inspiration eller en investerare på jakt efter nästa stora grej – detta är ER kväll!

🚀 Unga innovativa företagare: 10 finalister är utsedda och kommer pitcha inför publik under kvällen. På endast 90 sekunder ska man kunna presentera sin affärsidé.

🤝 Lokala företagare: Detta är inte bara ett event – det är en fest av möjligheter! Mingla, skratta och bygg värdefulla relationer för din verksamhet. 

💼 Investerare och affärsänglar: Förbered er på att bli imponerade. Upptäck lysande idéer, träffa passionerade entreprenörer och utvidga ert nätverk. 

Vill du delta nästa år och pitcha din idé? 

Anmäl dig idag!

Under vintern 2023-2024 har Företagarna hållit tre deltävlingar och nu har vi tio finalister redo att göra upp om vinsten av Årets Unga Idé 2024.


Vill du komma som gäst? 

⏰ Eventet börjar klockan 16 och håller på till cirka klockan 21. Under kvällen får du lyssna på live-pitcharna, mingla med finalisterna, juryn och våra partners. Vi bjuder på mat och skön musik av DJ Amira Brown under kvällen. 

🎉Två priser kommer delas ut! Årets Unga Idé 2024 där vinnaren får 250 000 kr och Almis pris som är en hållbarhetsworkshop och ekonomisk genomgång av företaget. 

🚋Plats: Auktionsverket, Tredjelånggatan 9, Göteborg 

🛎Eventet är kostnadsfritt! Du ansöker om en biljett och kommer få ett meddelande så fort du har fått en plats som gäst. 

Anmäl dig här

Vilka har gått till final?

Så här går tävlingen till

Pitcha din affärsidé inför några av Sveriges mest framgångsrika företagare och tävla om 250 000 kronor – sök till Årets Unga Idé! Tävlingen öppnar för nya anmälningar i slutet av maj 2024 och då kommer vi också berätta var årets deltävlingar kommer hållas.

📝 Anmälan för deltagare:
Anmälan är just nu stängd för listan 103 unga idéer och Årets Unga Idé men den öppnar igen i slutet på maj 2024.  Årets lista för 103 unga idéer lanseras 23 maj och finalen för Årets Unga Idé hålls 30 maj. 

🔍 Juryns granskning
En förberedande jury granskar alla bidrag noggrant, vilka ska komma med på listan, vilka ska gå till deltävlingarna och vilka kommer inte med alls. 

🎤 Deltävlingar 
Om du är en av finalisterna, blir du inbjuden till en deltävling där ni är ett 10-tal företagare som presenterar sina idéer på scenen inför en jury som består av lokala och rikstäckande partners och investerare samt övriga gäster. 

👥 Nätverkande
På deltävlingarna är även investerare, partners, andra företagare och framstående personer inom det lokala näringslivet närvarande.

🎫 Guldbiljetten
Minst en person från varje deltävling får en guldbiljett som tar dem direkt till finalen och utöver det kan juryn välja några fler personer från listan 103 unga idéer man vill skicka till finalen.

📋 Listan 103 unga idéer
De som inte tog sig direkt till finalen vinner en ärofylld plats på listan 103 unga idéer, en samling av lovande unga företagare som representerar morgondagens affärsvärld och släpps av Företagarna i maj varje år. 

🏆 Finalen
På finalen i slutet av maj får vinnarna av deltävlingarna och juryns val återigen chansen att pitcha sina idéer. Ca 10 entreprenörer gör upp om stipendiet inför publik och jury i Göteborg.

💰 Stipendiet
Den slutgiltiga juryn avgör på plats i Göteborg vem som blir Årets Unga Idé och vinner stipendiet på 250 000 kr.

🎈Nästa år 

I samband med finalen öppnar vi anmälan inför nästa års Årets Unga Idé och berättar på vilka tre orter deltävlingarna kommer genomföras. 

Frågor och svar

Tidigare vinnare

Se film från finalen 2023

Över 150 företagare samlades i Göteborg när årets vinnare av finalen utsågs.

Partners