podcast news play företagaren I media förmån faq

Frågor? Kontakta mig

Jennie Elonsson

Projektledare

Advisory Board

Frida Dorsch

Edgar Deco AB

Bakgrund: Startade bolag som 21 år med en vän, efter något år gick vi skilda vägar och jag ändrade riktning i bolaget från design- och produktion av träningskläder till konsult- och inredningstjänster för företag.

Intresseområden: Engagemang, drivkrafter, människor och entreprenörskap! Plus psykologi och all slags utveckling!

Det visste ni inte om mig: Spelar och tävlar i beachvolleyboll!

E-post: frida@edgardeco.se

Telefon: 070-9748000

www.edgardeco.se

Hanna Wiik

Ekonomikollen i Umeå AB, Holm Städtjänst AB, Björkarnas Barn

Bakgrund: Jag är i grunden företagsekonomi och största delen av mina dagar ägnar jag åt att arbeta som ekonomikonsult till lokal bolag i Umeå. Jag startade Ekonomikollen som 24-åring och bara någon vecka efter min dotters 1-årsdag. Jag därmed startat mina verksamheter som småbarnsförälder och fått se möjligheterna men också utmaningarna som det innebär. Sedan dess har jag även fått en son samt startat upp två nya bolag. Aldrig förr har yrkeslivet varit så roligt som nu.

Intresseområden: Ekonomi, ekonomisk politik och ungt entreprenörskap

Det visste ni inte om mig: Älskar popcorn och Djungelvrål.

E-post: hanna@ekonomikollen.com

Telefon: 070 – 573 22 97

www.ekonomikollen.com

Marcus Larsson

Kort bakgrund: Med grunden i ungt entreprenörskap har intresset för alla former av entreprenörskap vuxit sig starkt. Jag har i alla mina yrkesroller hjälp entreprenörer att på olika sätt växa, i min nuvarande roll genom att påverka beslutsfattare att ta företagsvänliga beslut. Utöver min yrkesroll engagerar jag mig i diverse styrelser/styrgrupper/projekt som alla har att göra med entreprenörskapsfrämjande i olika former.  

Intresseområden: Hållbarhet, samhällsentreprenörskap, politisk påverkan, ungt entreprenörskap

Det visste ni inte om mig: När jag var liten snodde jag min mammas (som under tiden var gymnasielärare) elevers pennor mitt under ett prov för att sedan sälja tillbaka dem!

E-post: marcus.larsson@foretagarna.se

Telefon: 073- 718 80 76

Daniel Fransén

Red Capes

Bakgrund: Entreprenör som driver flera bolag inom IT, Bil- och transport samt E-Learning.

Intresseområde: Ägna mig åt aktiviteter som ger stimulans, energi och nya insikter.

Detta visste ni inte om mig: Har Jönköpings Burgar-rekord!

E-post: daniel.fransen@redcapes.se

Telefon: 076 338 15 77

redcapes.se

Emma Hedman

 Katrineholms Släpvagnar AB

Bakgrund: Mina främsta engagemang är ungt entreprenörskap och ung privatekonomi, vilket jag älskar att kombinera i olika varianter. Jag kommer tidigare från bank, och är just nu anställd på Unga Aktiesparares kansli i Stockholm. Tillsammans med min sambo driver jag även en släpvagnsuthyrning på hemmaplan i Katrineholm. Det har varit ett perfekt bolag att starta entreprenörskapsresan med - men nästa affärsidé filas redan på såklart! Ideellt har jag även verkat i Ung Företagsamhets alumninätverk i ett par år nu. 

Intresseområden:  Entreprenörskap, privatekonomi, kommunikation och all typ av utveckling!

Det här visste ni inte om mig:  Jag älskar torkade blommor! Till viss del för att de är trevliga, men mest för att det verkar som att färska blommor tyvärr inte vill bo i min närhet…

E-post: emmavhedman@gmail.com

Telefon: 070-562 26 13

Regionala ambassadörer för Företagarna Young

Blekinge

Robin Falck

Robins konditori ab/Rockos konditori

Bakgrund: Jobbat över hela världen som variteartist och tog mitt gesällbrev 2008 inom bageri och konditoriyrket. Drivit egna projekt sedan jag var 15 år i olika storlekar och älskar att få nya utmaningar i livet.

Intresseområde: Entreprenörskap, cirkus, bageri,konditori, varite , eld med mera

Det visste ni inte om mig:
jag har jobbat med över 120 olika världsartister där ibland Aerosmith.

Mail: robin_falck6@yahoo.se

Telefon: 076-379 30 25


Läs mer här

Halland

Casandra Hallberg

Aitatse AB

Bakgrund: Entreprenör sedan unga år som aldrig räds att testa nya idéer. Älskar att driva projekt med snäva deadlines och har under åren skrivit böcker och arrangerat motionslopp. Suttit med i Företagarna Laholms styrelse under två år. Driver sedan 2017 fastighetsbolaget Aitatse AB som jag efter studenten hastigt fick ta över när min pappa gick bort.
Brinner för att göra skillnad och få människor att träffas.

Intresseområden: Fastighetsföretagande, Träning, Politik, Evenemang, Privatekonomi

Det visste ni inte om mig: Skolrekord i plankan (Kan man leva på gamla meriter?) Har skrivit tre böcker och drömmer om en skrivstuga vid havet där jag kan skildra, berätta och skriva om människor jag möter. Skriver helst en dikt om dagen.

Mail: casandra.hallberg@outlook.com

Telefon: 0734-359894

 

George Larsson

Torups Park & Fastighets Service AB

Kort bakgrund: Deltog i konceptet Sommarlovs entreprenörerna 2012 där jag drev mitt farfars företag för en sommar. Året därpå, 2013 valde jag och min kusin att köpa företaget av farfar och vidareutveckla Torups Park & fastighets Service (TPF-Service) Efter några år gick vi skilda vägar och jag fortsatte att driva företaget vid sidan om skolan. 2016 tog jag studenten och kandiderade som en av Sveriges yngsta busschaufförer. 2017 blev jag årets unga företagare i Hylte Kommun. Därefter valde jag att helt satsa på mitt företag och lämnade min anställningar som Busschaufför. 2019 köpte jag upp en konkurrent och ombildade till Aktiebolag. Idag har vi en bred spridning av arbetssyslor inom bolaget med bland annat underhållsarbete inom trädgårdar, vi servar och reparerar trädgårdsmaskiner. Samt installerar, reparerar & servar robotgräsklippare i Halland, Västra Götaland, Småland och Skåne.
Jag kör fortfarande buss men genom uthyrning av mig som chaufför

Intresseområden: Bilar och motorer, Campingliv. båtliv och skidåkning. Familj

Det visste ni inte om mig: Trots min unga ålder på 25år så hart jag över 20års erfarenhet av trädgårdsbranschen då jag redan som 4åring började köra åkgräsklippare ihop med min farfar

Telefon: 073 374 84 29

Mail: george@tpfservice.se

Läs mer här

Jönköpings län

Daniel Fransén

Red Capes

Bakgrund: Entreprenör som driver flera bolag inom IT, Bil- och transport samt E-Learning.

Intresseområde: Ägna mig åt aktiviteter som ger stimulans, energi och nya insikter.

Detta visste ni inte om mig: Har Jönköpings Burgar-rekord!

E-post: daniel.fransen@redcapes.se

Telefon: 076 338 15 77

redcapes.se

Kronobergs län

Evelina Göthberg

Salty Communication AB

Kort bakgrund: Uppväxt i en företagarfamilj i Småland. Alltid haft siktet på att själv bli företagare och efter mina entreprenörskapsstudier hamnade jag i rätt läge, med rätt kollega, för att starta upp reklambyrån Salty. Här får jag utlopp för min galna personlighet, kreativa hjärna och mitt brinnande hjärta för kunder. Älskar mitt jobb!

Intresseområden: Människor, relationer, padel, lägenheten i Spanien och Instagram.

Det visste ni inte om mig: Jag har under 8 års tid lyssnat på samma låt varje morgon, repeat. Kissing - Bliss. Låten från en av mina favoritscener i SATC.

Telefon: 070 957 55 22

Mejl: evelina@saltycom.se

Läs mer här

Norrbotten

Sara Gustafson

Bodensläp AB

Bakgrund: Med en examen som civilekonom valde jag att börja jobba i familjeföretaget och arbetar nu som ekonomi- och personalansvarig.

Intresseområden: Ekonomi, industri och ung entreprenörskap.

Det visste ni inte om mig: Jag har ridit sedan barnsben och tävlat en hel del, främst i dressyr. 

Mail: sg@bodenslap.se

Telefon:
070-2451009

Skåne

Nadja Olsson

Scarp Media

Bakgrund: Jag började tidigt med att skapa filmer i både skolan och på fritiden, och har alltid älskat allt skapa/vara kreativ. När jag fick chansen att starta ett uf-företag i skolan vid 17-års ålder blev gnistan till en brand, och det var då jag fick upp ögonen för att jag kunde tjäna pengar på detta. Jag startade direkt en enskild firma efter studenten och började utveckla tjänsterna. Något år senare hittade jag Tilde som jag idag driver Scarp Media - en scarpare mediabyrå med.
 
Intresseområden: Entreprenörskap, kommunikation & kreativt tänkande.

Det visste ni inte om mig:
Målar en del porträtt på min fritid.

Mail: nadja@scarpmedia.se

Telefon: 070-9789008

Stockholms län

Diana Vasiliou

Vasiliou Education AB

Bakgrund: Grundare, Vice vd och Skolchef för Vasiliou Education AB sedan 2017. Driver en gymnasieskola i Stockholm tillsammans med min bror Alexander. Innehar en masterexamen i Statsvetenskap.

Intresseområden: Politik, kriminologi och vänner. 

Det visste ni inte om mig
: Räddar bortsprungna katter på fritiden och engagerar mig ideellt i stiftelsen Kattjouren, dvs Crazy Cat Lady.   

Mail: diana@vasiliou.se

 

Läs mer här

Alexander Vasiliou

Vasiliou Education AB

Bakgrund: Startade företag redan som 18-åring och har sedan dess varit aktiv i 4 st aktiebolag på vd- och styrelsenivå. Driver idag primärt ett utbildningsföretag som äger, grundar, driver och förvaltar skolor. Gör detta tillsammans med min syster Diana.

Intresseområden
: Ekonomi, juridik och allt som har med business att göra.

Det visste ni inte om mig
: Har ett förflutet som popstjärna, artist, illusionist. Gjort riksomfattande turnéer med tio-tusentals jublande fans och gjort TV-program både i Sverige och utomlands med miljontals TV-tittare. Tackade nej till filmrollen som "Tzatziki" som 8-åring och överlevde en hjärntumör som 25-åring.

Mail: alexander@vasiliou.se

Läs mer här

Uppsala län

Adam Malmrot

Ritty Payment AB

Kort bakgrund: Adam Malmrot och är 23 år gammal. Jag har sedan jag var liten alltid att haft en dröm att bygga något som skapar ett värde eller underlättar ett problem för andra personer och som går att försörja sig på. Jag startade mitt första aktiebolag som 18 åring och har sedan dess drivit tre olika aktiebolag i olika konstellationer, branscher och storlekar samt suttit med som ledamot i Sundsvalls lokala styrelse för Företagarna. Har under de 5 senaste åren engagerat mig mycket inom näringslivet i form av juryarbete, coachning och rådgivning då jag finner stor personlig utveckling i det, men framförallt när man konkret ser att det gör skillnad

Intresseområden: Utveckling, skapa värde, hitta lösningar och skalbarhet

Det visste ni inte om mig: Pendlade till Polen under gymnasiet för att importera bilar

Telefon: 070 - 534 18 18

Mail: adam@ritty.se

Värmland

Hanna Jonsson

HWK MakeUp

Bakgrund: Flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet för att kunna gå makeupartist utbildningen och få ett internationellt certifikat på Mariart. Har sedan dess jobbat inom media, som lärare för stylist-programmet på gymnasienivå och frilans. Idag jobbar jag med brudsminkningar, som projektledare och assistent.

Intresseområden: Jag älskar mötet med andra människor och magin som kan uppstå när man tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål.

Det visste ni inte om mig: mina barn är döpa efter turtles.

Mail: hwkmakeup@gmail.com

Telefon: 072228-5783

Västerbottens län

Tina Vesterlund

YNK Produktion AB

Bakgrund: Har alltid varit engagerad i amatörteater och har stor erfarenhet av att dokumentera teaterföreställningar. Jobbade ett tag i filmbranschen men trivdes inte där då jag är van att göra saker på mitt eget sätt och i min egen stil. Detta var en av anledningarna till att jag startade eget. Mitt teknikintresse gjorde att jag snabbt nischade mig mot livesändningar och jobbar idag främst med streaming, men även all form av multikameraproduktion och rörlig bild för event.

Intresseområden: Event, kultur, företagarfrågor, ungt företagande, amatörteater.

Det visste ni inte om mig:
Som 16åring hade jag en dröm om att bli musikalartist så jag ställde upp i Idol. Jag hade nummer 00001 i det första avsnittet i den första säsongen. Jag må dock ha varit först, men bra var jag inte. Har nu lagt planerna på ett liv framför kameran åt sidan, och nu hamnat bakom den istället och där trivs jag mycket bättre.

Telefon:
070-6740748

Mail: tina@ynk.se

Västernorrland

Johanna Johansson

Plantvation AB

Bakgrund: Uppväxt i företagarfamilj och brinner för entreprenörskap. Är idag delägare, vd och marknadsansvarig i PlantVation AB som erbjuder en automatiserad och vertikal odlingsteknik för skogsplantor som kan effektivisera skogplantsproduktion och göra produktionsprocessen mer hållbar. Under gymnasiet läste jag Business och jag har även bott i USA 2 år där jag har studerat och arbetat som au pair.

Intresseområden:
Entreprenörskap, innovation och personlig utveckling.

Det visste ni inte om mig:
Jag tävlade i slalom som ungdom.

Telefon:
070-320 90 60

Mail:
johanna.johansson@plantvation.com

 

Läs mer här

Västra Götaland

Fredrik Edeland

Sendify AB samt Express Delivery Sweden AB

Bakgrund: Som 19-åring fick jag av en slump jobb inom logistikbranschen och insåg snabbt att det fanns ett stort glapp mellan logistik och digitalisering – och att den som tog vara på denna möjlighet skulle kunna skapa värde för alla de företag som dagligen kämpar med sin logistik. Nu, drygt 10 år senare, har jag tillsammans med mina team byggt upp två bolag med just denna vision – att förenkla frakt och logistik för företagare.

Intresseområden:
Tech, logistik, entreprenörskap och segling Det visste ni inte om mig: År 2019 kom jag på andra plats i Företagarnas tävling “Årets Unga Företagare”

Telefon
: 076-012 02 20

Mail: fredrik.edeland@sendify.se

Läs mer här

Andreas Åkervall

HELkom i Borås AB

Bakgrund: Entreprenör som grundade mitt första företag när jag var 19 nere i Ljungby. Hösten 2019 drog jag igång mitt andra bolag inom samma bransch IT. Jag brinner för att leverera lösningar som kan hjälpa andra företag att växa. Älskar att engagera mig i olika nätverk som tillsammans arbetar för att skapa ett företagarvänligt Sverige!

Intresseområden:
Sociala medier, bygga nya nätverk, se min dotter växa upp och vara delaktig i alla hennes aktiviteter, sen älskar jag att Baka, alltifrån tårtor till småkakor.

Det visste ni inte om mig:
DM mästare på 60 meter

Region:
Västra götaland (Sjuhärad)

Telefon:
070-729 83 81

Mail:
andreas@helkom.se

Östergötland

Frida Gustafsson

FBMG Konsult AB

Företag: FBMG Konsult AB

Bakgrund
: Jag är uppväxt i en företagar-familj men mitt intresse för företagande växte först när jag fick möjligheten att driva UF på gymnasiet. Sedan dess har jag drivit företag inom innovation, ekonomi och investering.

Intresseområden:
ekonomi på alla nivåer och ungt entreprenörsskap.

Det visste ni inte om mig
: Träningstokig för att kunna unna mig godis, eller är det tvärt om?!

Telefon: 070 209 22 45

Mail:
frida@fbmg.se