headphones newspaper video-player

Frågor eller funderingar?

Hör av dig bums!
Josefin Engberg
Projektledare Företagarna Young
Jennie Elonsson
Projektledare

Advisory Board

Frida Dorsch
Edgar Deco AB

Bakgrund: Startade bolag som 21 år med en vän, efter något år gick vi skilda vägar och jag ändrade riktning i bolaget från design- och produktion av träningskläder till konsult- och inredningstjänster för företag.
Intresseområden: Engagemang, drivkrafter, människor och entreprenörskap! Plus psykologi och all slags utveckling!
Det visste ni inte om mig: Spelar och tävlar i beachvolleyboll!
Ansvarsområde region: Jämtland, Västernorrland

Telefon: 070-9748000
Webbplats: www.edgardeco.se
Hanna Wiik
Ekonomikollen i Umeå AB, Holm Städtjänst AB, Björkarnas Barn

Bakgrund: Jag är i grunden företagsekonomi och största delen av mina dagar ägnar jag åt att arbeta som ekonomikonsult till lokal bolag i Umeå. Jag startade Ekonomikollen som 24-åring och bara någon vecka efter min dotters 1-årsdag. Jag därmed startat mina verksamheter som småbarnsförälder och fått se möjligheterna men också utmaningarna som det innebär. Sedan dess har jag även fått en son samt startat upp två nya bolag. Aldrig förr har yrkeslivet varit så roligt som nu.  

Intresseområden: Ekonomi, ekonomisk politik och ungt entreprenörskap

Ansvarsområden region: Västerbotten och Norrbotten

Det visste ni inte om mig: Älskar popcorn och Djungelvårl

Mathias Salo
FST SÄKERHET

Bakgrund: Arbetet med säkerhetstekniska installationer åt företag, kommun och landsting sedan gymnasiet och har drömt om att starta företag sedan jag var 12 år, 2015 kände jag att det var dags och driver sedan dess FST Säkerhet i rollen som VD och delar min tid mellan vårt kontor i Falun samt i Stockholm.  
Intresseområden: Entreprenörsskap, Problemlösning, Näringslivspolitik och allt som är ”utanför lådan” 


Ansvarsområden region: Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro

Det visste ni inte om mig: Jag är utbildad vildmarksguide  

Oskar Carlsson
WeRide Sweden AB och Glad & Co AB

Bakrund: Entreprenör på heltid. Håller mig sysselsatt genom att organisera kollegor och taxibilar. 
Intresseområden: Personlig utveckling och Entreprenörskap
Ansvarsområden region:  Västra Götaland
Det visste ni inte om mig: Sveriges första anställda Glädjespridare. 

E-post: oskar@weride.nu
Telefon: 0762524229
Webbplats: www.weride.nu
Veronica Ericsson Lakso
Innovagency och A Startup Story

Bakgrund: Varit med och grundat Business Challenge, Sveriges största tävling och mest prestigefulla affärsutvecklingsprogram för startups. Driver idag Innovagency som hjälper företag att skapa kreativt innehåll och strategier för podcasts, sociala medier, samarbeten och events. Är även grundare och redaktör på A Startup Story och driver podcasten Bara Business.

Intresseområden: Kommunikation & content, nätverkande, innovativa & nytänkande varumärken och företag.

Det här visste ni inte om mig: Firar gärna min födelsedag en hel månad - födelsedagsmånad är så mycket roligare!

Ansvarsområde region: Stockholm, Mälardalen

Ambassadörer

Albin Janzén
Företag: Albin Studios AB, Hyvelkompaniet AB

Bakgrund: Studerar till civilingenjör på Linköpings Universitet med inriktning Industriell Ekonomi och är sektionsaktiv. Utöver det är jag involverad i tre företagsverksamheter.
Intressen: Har stort teknikintresse och arbetar med digitalt skapande när tiden räcker till.
Det ni inte visste om mig: Har ett dykcertifikat och grönt kort jag använder allt för sällan.
Region: Östergötland

E-post: albin@janzen.se
Telefon: 0730 50 21 41
Aline Groh
Företag: ParsCapere Utbildningar AB

Bakgrund: En kusin med intellektuell funktionsnedsättning och 10 år arbetslivserfarenhet med människor med funktionsvariationer har tydligt visat mig att alldeles för många människor inte får chansen att bidra med sin fulla potential till samhället. Det ändrar jag på genom att föreläsa för och utbilda företag, föreningar, skolor, bibliotek och LSS-personal. ParsCapere är latin och betyder delaktighet – min vision är full delaktighet för alla människor oavsett funktionsförmågan. 
Intresseområden: funktionsrättsfrågor, böcker och natur
Det visste ni inte om mig: En gång vandrade jag 10 mil i sträck och en annan gång cyklade jag från Malmö till Norrköping på fem dagar.
Region: Östergötland

Andreas Åkervall
Företag: HELkom i Borås AB

Bakgrund: Entreprenör som grundade mitt första företag när jag var 19 nere i Ljungby. Hösten 2019 drog jag igång mitt andra bolag inom samma bransch IT. Jag brinner för att leverera lösningar som kan hjälpa andra företag att växa. Älskar att engagera mig i olika nätverk som tillsammans arbetar för att skapa ett företagarvänligt Sverige!
Intresseområden: Sociala medier, bygga nya nätverk, se min dotter växa upp och vara delaktig i alla hennes aktiviteter, sen älskar jag att Baka, alltifrån tårtor till småkakor.
Det visste ni inte om mig: DM mästare på 60 meter

Region: Västra götaland (Sjuhärad)

Telefon: 070-729 83 81
Björn Moberg
Företag: Kriminologen Artist & Föreläsare

Bakgrund: Utbildad kriminolog och har arbetat inom rättsväsendet sedan 2013. 2020 blir året jag testar vingarna på riktigt med min musik- och föreläsningsverksamhet efter att ha haft det som bisyssla sedan 2018. Gör musik inom svensk hiphop sedan 2007. 

Intresseområden: Personlig utveckling, psykisk hälsa, beteendepsykologi, kultur, musik, träning, motorcykelåkning och investeringar. 

Det visste ni inte om mig: Det finns inget som kan få mig så känslomässigt ur balans som när Timrå IK spelar avgörande hockeymatcher. Förstår inte ens själv varför jag utsätter mig för det, om och om igen... 

Emily Palander
Företag: Salong Vacker AB & Vackra Ting AB

Bakgrund: Entreprenör i Blekinge som startade företag vid 19 års ålder, alltid brunnit för företagsamhet och är kreativ ända ut i fingerspetsarna, gillar att anta nya utmaningar.
Intresseområden: Entreprenörskap och att hela tiden vara nyfiken och utvecklas inom det jag tycker är roligt och att skapa nätverk.
Det visste ni inte om mig: älskar glass i alla smaker...
Region: Syd

Erik Svenungsson
Företag: AdGrowth AB

Bakgrund: Har under hela mitt yrkesliv arbetat som projektledare och brinner för att ta allt jag kommer över till nästa nivå. Arbetar nu på digitalbyrån AdGrowth som projektledare och innan det har jag jobbat med event, skidresor och varit med och startat och drivit en festival.
Intresseområden: Matlagning, Frölunda och musik är de stora intressena jag sysselsätter mig med när tid funnits mellan alla projekt jag varit engagerad i. Eftersom mitt intresse och engagemang för att driva igång projekt sträcker sig bak till dagis så har mitt liv bestått av mitt största intresse - driva projekt.
Det visste ni inte om mig: Första gången jag var på en klubb var jag 17 år och gick in backstage med Dr.Bombay

Region: Västra götaland (Sjuhärad)

Fredrik Edeland 
Företag: Sendify AB samt Express Delivery Sweden AB 

Bakgrund: Som 19-åring fick jag av en slump jobb inom logistikbranschen och insåg snabbt att det fanns ett  stort glapp mellan logistik och digitalisering – och att den som tog vara på denna möjlighet skulle kunna skapa värde för alla de företag som dagligen kämpar med sin logistik. Nu, drygt 10 år senare, har jag tillsammans med mina team byggt upp två bolag med just denna vision – att förenkla frakt och logistik för företagare.  

Intresseområden: Tech, logistik, entreprenörskap och segling 

Det visste ni inte om mig: År 2019 kom jag på andra plats i Företagarnas tävling “Årets Unga Företagare” 

Region: Västra Götaland (Stor Göteborg)  

Fredrik Johnsson
Företag: Solmark Trädgårdsservice AB, MODOBO AB

Bakgrund: Startade företag som 20 åring efter 1,5 år i arbetslivet. Såg en potentiell marknad och började arbeta många och långa timmar. Målet för resan kom till mig efterhand och driver nu fortsatt tjänsteföretag men med en tydligare position inom marknad och ekonomi. Sedan år 2017 driver jag ett fastighetsbolag som jag har för avsikt att göra självgående inom några år. 
Intresseområde: Är entreprenör ut i fingerspetsarna och ser möjligheter i allt. Har utvecklats till en mer framåt och påverkande åsiktsmaskin genom åren med svagenheten att jag alltid är för omtänksam för personer i min närhet vare sig det är konkurrenter, kollegor eller kunder.
Detta visste ni inte om mig: Upptäcker världen med jämna mellanrum och avsätter varje år på vårvintern två månader för resor utomlands eller runt i vår nordiska natur.

Hanna Jonsson
Företag: HWK MakeUp

Bakgrund: Flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet för att kunna gå makeup artist utbildningen och få ett internationellt certifikat på Mariart. Har sedan dess jobbat inom media, som lärare för stylist-programmet på gymnasienivå och frilans. Idag jobbar jag med brudsminkningar, som projektledare och assistent. 
Intresseområden: Jag älskar mötet med andra människor och magin som kan uppstå när man tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål. 
Det visste ni inte om mig: mina barn är döpa efter turtles. 
Region: Värmland

Telefon: 072228-5783
Henrik Persson
Företagsnamn: Perssons villa, mark och trädgård AB

Bakgrund: Entreprenör med många olika ben att stå på, kärnan är dock det företag jag startade som 18 åring i Finspång utan varken spade, kunder eller erfarenhet. 
Idag 16 år senare är det ett etablerat mark och anläggningsföretag med egna maskiner och anställt folk. 
Intressen: entreprenörskap, företagande och sport 
Detta visste ni inte om mig: Var med i SM för unga bagare 2008. En rolig grej som inträffade 2012 är att jag var med och dömde en hockeymatch som linjeman i hockeyallsvenskan och samma vecka också var assisterande domare i superettan fotboll. 
Region: Östergötland

Josefine Gudmundson
Clarion Collection Hotel Fregatten

Bakgrund: Uppvuxen i och har under hela mitt yrkesliv arbetat inom hotellbranschen och hade mitt första egna låtsashotell när jag var sex år då jag använde gamla gästlistor och skapade stamgästlistor. Jag är sedan tre år tillbaka hotelldirektör/VD på Clarion Collection Hotel Fregatten i Varberg som är del i Nordic Choice Hotels. En av många fördelar med vår bransch är att det finns hotell runt om i hela världen. Jag har haft möjlighet att jobba och studera i bland annat Peking, New York, Leysin, Tromsö och Visby. Jag har världens bästa jobb fyllt med möten av människor, variation, ledarskap och mycket där till!

Intresseområden: Mat & dryck, resor, padel
Det visste ni inte om mig: Hoppat bungyjump från Boukrans Bungyjump i Sydafrika som är världens högsta kommersiella bungybro. 

Jonas Lööw
Företag: www.bokadero.se

Bakgrund: Tidigare ekonomicontroller, men där jag en dag kände att jag ville göra något som inte begränsade mig och där jag kunde få utlopp av mina idéer. Startade därför Bokadero sommaren 2017 som då var BlixtIn innan vi blev tvingad att byta namn på företaget. Ramlade in i talarbranschen av en slump och utmanar traditionella förmedlingar med en transparent marknadsplats och har en vision om att alla på företaget ska se jobbet som en hobby och inte ett jobb.
Intresseområden: Företagande och idrott
Det visste ni inte om mig: Har alldeles för mycket idéer för mitt eget bästa.
Region: Gävleborg

Telefon: 070 237 35 84
Love Sahlin
Företag: WTMG

Bakgrund: Jag började jobba redan som 12-åring med att dela ut reklam, mitt första företag startade jag som 18-åring och efter det har ytterligare tre bolag växt fram. Då jag alltid varit lockad av det entreprenöriella livet så har jag nöjt mig med min utbildning från gymnasiet och säger lite skämtsamt att jag är en ”doer” som får saker att hända och räds inte att använda min och andras erfarenhet för att uppnå resultat genom nya utmaningar. Gillar att utveckla och förbättra egenskaper hos människor.
Intresseområden: Entreprenörsskap, IT, Snowbord och bilar :)
Det visste ni inte om mig: Har genomfört två Svenska Klassiker 
Region: Stockholm

E-post: love@wtmg.se
Telefon: 0730217100
Madelen Rossköld
Företag: Rossköld Consulting AB

Bakgrund: Började mitt yrkesliv som kock innan jag sadlade om och utbildade mig till Civilekonom. Senaste 5åren har jag arbetat på Skatteverket, men sa vid årsskiftet  

upp min tillsvidareanställning för att kasta mig ut som egen företagare. Jag hjälper andra företag och privatpersoner med alla typer av frågor/uppgifter inom ekonomi/redovisning/skatter. 
Detta samtidigt som jag engagerar mig politiskt, försöker vara en bra fru och spendera så mycket tid som möjligt med världens bästa 3-åring.  

Intresseområden: Träning, politik, resor, mode  

Det visste ni inte om mig: Jag har svart bälte i Taekwon-do, dykcertifikat och besökt mer än 40 olika länder.

Madelene Lundgren 
Företag: Swepets of Scandinavia 

Bakgrund: Startade mitt företag som 17 - åring,samtidigt som jag pluggade till undersköterska. Jobbar som omvårdnadsassistent på ett korttidsboende för barn och ungdomar till vardags. Håller även kurser för Växjö brukshundsklubb då jag är utbildad hundinstruktör med vidareutbildning inom mentalitet hos hund.  

Intresseområden: djur och natur, men speciellt hund ligger mig varmt om hjärtat. Jag brinner för att utbilda djurägare för att skapa ett bättre klimat för djuren i samhället. 

Det visste ni inte om mig: Jag har tagit hand om en harpalt från nyfödd till den var gammal nog att komma till viltvårdare. (Nappade den var tredje timme dygnet runt i 3 veckor...) 

Telefon: 0706512116 
Martina Dornerus
Företag: Driver idag Ekonomkonsulter i Markaryd AB, www.ekonomkonsulter.se en

Bakgrund: Själv är jag jurist i botten och flyttade från Stockholm för att driva detta i Småland tillsammans med min far. 
Intresseområde: Jag är väldigt intresserad av företagande och vad som får företag att "ticka" och hur de mår som bäst. Detta visste ni inte om mig: Målar abstrakta tavlor som avslappning.
Region: Kronoberg

Natalie Kjellander
Företag: Let´s Paint Måleri & Design AB

Bakgrund: Startade ett företag i en för mig helt ny bransch med bland annat juridik, företagsekonomi & ledarskap i bakfickan. Gick från studerande till företagare med ambitioner att göra skillnad. En vilja av diamant och en positiv inställning till livet har inte skadat att bära med på resan!
Intresseområden: Entreprenörskap och affärsutveckling, men framförallt att få förbättra och förändra branscher där det behövs.
Det visste ni inte om mig: Jag drömmer om att skriva en bok inom en snar framtid. 
Region: Östergötland

Oliver Jernberg 
Företag: Jernberg Promotion 

Bakgrund: 5år erfarenhet inom försäljning. Innan jag startade eget jan 2018 jobbade jag med marknad och försäljningen för hockeylaget Vita Hästen i Norrköping 

Intresseområden: Jag har ett stort intresse för träning och sport. Styrketräning, skidor, 

thaiboxning och skateboard för att nämna några. 

Det visste ni inte om mig: Barnbarn till Sixten Jernberg 

Region: Östergötland 

Robin Falck
Företag: Robins konditori ab/Rockos konditori

Bakgrund: Jobbat över hela världen som variteartist och tog mitt gesällbrev 2008 inom bageri och konditori yrket. Drivit egna projekt sedan jag var 15 år i olika storlekar och älskar att få nya utmaningar i livet.
Intresseområde: Entreprenörskap, cirkus, bageri,konditori, varite , eld med mera
Det visste ni inte om mig: jag har jobbat med över 120 olika världsartister där ibland Aerosmith.
Region: Syd

Sanna Dackmo
Designar under eget namn by LENNARTSDOTTER, butiker Wisby Ur & Guld / WUGO.se

Bakgrund: Uppvuxen på Öjn, New York-utbildad, modegalen gotländska som DJar och designar smycken och är din lokala juvelerare.
Intresseområden: Förutom min hund, marknadsföring, färg form & funktion.
Det visste ni inte om mig: jag är 50% norrlänning 
Region: Gotland

E-post: sanna@wugo.se
Telefon: 0731414448
Sara Gustafsson
Företag: Bodensläp

Bakgrund: Med en examen som civilekonom valde jag att börja jobba i familjeföretaget och arbetar nu som ekonomi- och personalansvarig.
Intresseområden: Ekonomi, industri och ung entreprenörskap.
Det visste ni inte om mig: Jag har ridit sedan barnsben och tävlat en hel del, främst i dressyr. 

Region: Norrbotten

E-post: sg@bodenslap.se
Telefon: 070-2451009
Tina Vesterlund
Företag: YNK Produktion AB

Bakgrund: Har alltid varit engagerad i amatörteater och har stor erfarenhet av att dokumentera teaterföreställningar. Jobbade ett tag i filmbranschen men trivdes inte där då jag är van att göra saker på mitt eget sätt och i min egen stil. Detta var en av anledningarna till att jag startade eget. Mitt teknikintresse gjorde att jag snabbt nischade mig mot livesändningar och jobbar idag främst med streaming, men även all form av multikameraproduktion och rörlig bild för event. 
Intresseområden: Event, kultur, företagarfrågor, ungt företagande, amatörteater. 
Det visste ni inte om mig: Som 16åring hade jag en dröm om att bli musikalartist så jag ställde upp i Idol. Jag hade nummer 00001 i det första avsnittet i den första säsongen. Jag må dock ha varit först, men bra var jag inte. Har nu lagt planerna på ett liv framför kameran åt sidan, och nu hamnat bakom den istället och där trivs jag mycket bättre. 

Region: Västerbotten

E-post: tina@ynk.se
Telefon: 070-6740748
Victoria Berge 
Företag: Kalk Hotel AB 
 

Bakgrund: Har alltid haft ett brinnande intresse för service och det ledde till att jag köpte mitt första hotell 2016. 
Intressen: Entreprenörskap, inredning och design. 
Det ni inte visste om mig: Lyssnat på samtliga P3 Dokumentärer minst tre gånger. 
Region: Gotland

William Tyner
Företag: www.washmate.se

Bakgrund: Lösningsorienterad kreatör som gärna effektiviserar processer & strukturer för att underlätta vardagen.
Intresseområden: Hållbarhet & Kreativitet
Det visste ni inte om mig: Åker gärna raggarbil och lyssnar på e-type

Region: Västernorrland

Telefon: 0767781611