GARANT GrundPlus

Sveriges populäraste försäkring för företagare. Ditt grundskydd i vardagen.

Många företagare saknar ett heltäckande försäkringsskydd. GARANT GrundPlus är ett försäkringspaket speciellt anpassat för företagare. GARANT GrundPlus erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar Sak och Länsförsäkringar Gruppliv. 

Som ny medlem i Företagarna får du prova fritt i tre månader, förutsatt att du är fullt arbestför samt att du uppfyller teckningskraven. Erbjudandet gäller inte dig som varit medlem under senaste två åren. 

Detta ingår

I försäkringen ingår tre delar

  • En livförsäkring med dödsfallskapital,
  • En mycket generös sjukvårdsförsäkring.
  • En olycksfallsförsäkring med höga ersättningsbelopp.

Långa köer inom vården gör att din privata ekonomi och företagets verksamhet kan påverkas dramatiskt om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. I GARANT GrundPlus ingår en sjukvårdsförsäkring som hjälper dig att snabbt få vård. Försäkringen ger dig tillgång till bra vård hos privata läkare och sjukhus.

Tänk på att kontrollera om du redan har en sjukvårdsförsäkring någon annanstans, ersättning kan inte lämnas från två försäkringar.

I sjukvårdsförsäkringen ingår även webbaserade hälsotjänster, genom ett samarbete med Länsförsäkringar. Där ingår bland annat hälsoprofil, hälsoprogram och personligt samtalsstöd. Läs mer.

Om du skulle råka ut för en olycka och bli invalidiserad ger vår olycksfallsförsäkring dig ett rejält kapital. En väl tilltagen livförsäkring ger dina efterlevande en god ekonomisk trygghet.

Försäkringen ersätter dessutom merkostnader som ett olycksfall drar med sig. Den gäller både i arbetet och på fritiden.

Läs mer om de förebyggande hälsotjänsterna som ingår i din försäkring.

 

 

Anmäla ett olycksfall

Ring oss på telefonnummer 08 - 406 17 77 så hjälper vi dig direkt!

Intresseanmälan

Namn
Telefonnummer
Epost
Frågor & Svar

Jag har inte beställt Garant GrundPlus, varför har jag fått den?

- Vid nyteckning av medlemskap i Företagarna så får kontaktpersonen, utan att ansöka om försäkringen, prova den gratis de första tre månaderna. Därefter får man en förfrågan om man vill fortsätta med försäkringen efter ”prövotiden”. Inget tvång, utan helt valfritt!

Erbjudandet om GrundPlus premiefritt under tre månader gäller inte dig som nyligen (under de senaste två åren) varit medlem. 

Hur lång är uppsägningstiden och hur gör jag om jag vill avsluta min försäkring?

- Försäkringen löper på så länge den är betald. Vid varje förfallodag finns möjlighet att avsluta försäkringen.

Jag vill säga upp min försäkring, hur gör jag?

-Meddelar oss skriftligt till Företagarnas Försäkring, på personforsakring@foretagarna.se eller Företagarna Försäkringar C/O Länsförsäkringar Hälsa, 106 50 Stockholm

Hur mycket är avdragsgillt på försäkringen?
- Från och med 1/1-2013 är 20% av sjukvårdspremien avdragsgill. Varken livförsäkrings- eller olycksfallsmomentet är avdragsgill.

Jag är anställd på ett företag, kan jag beställa Garant GrundPlus?
- Nej, som anställd kan du inte ha den. Då är det GARANT Anställd som erbjuds.

Hur gör jag om jag behöver hjälp att fylla i skadeanmälningsblanketten?
- Kontakta skadeavdelningen på telefon 08-406 17 77, så hjälper de dig.

Jag förstår inte hur jag ska gå till väga för att teckna försäkringen?

- Ibland kan det vara svårt att hålla isär de begrepp som nämns i samband med att man fyller i en ansökan, och då är det bättre att se till så att det blir rätt gjort. Kontakta därför vår försäkringsservice på telefon 08 – 406 17 77, eller e-post personforsakring@foretagarna.se, så hjälper vi dig.

Jag har drabbats av en skada, men förstår inte hur jag ska gå till väga för att anmäla den?

- Ibland kan det vara svårt att förstå hur en skada ska anmälas, och då är det bättre att se till så att det blir rätt gjort. Kontakta därför vår försäkringsservice på telefon 08 – 406 17 77, eller e-post personforsakring@foretagarna.se, så hjälper vi dig.