Till företagarna.se

Anmäl skada

Välj försäkringskategori som skadan gäller.

Boka vård

Boka vård genom att kontakta Länsförsäkringars vårdförmedling, antingen digitalt eller via telefon. 

Boka digitalt

  • Legitimera dig med BankId.
  • Välj vad du vill ha hjälp med – nytt ärende, återbesök, ombokning eller avbokning.
  • Vardagar kl 8–20 kan du chatta med sjuksköterska och fysioterapeut, för rådgivning och hjälp att boka den vård du behöver. Dygnet runt kan du starta ett nytt ärende, få en medicinsk bedömning och boka en tid för att bli kontaktad på vardagar kl 8–20.

Boka vård digitalt

Boka via telefon

0771-666 115

Ring Länsförsäkringars vårdförmedling, vardagar kl 8-18. Här får du hjälp med medicinsk rådgivning, tidsbokning, personligt samtalsstöd, chefsstöd samt rådgivning av hälsocoach. Övrig tid samt helger finns jourbemanning.

Övriga ärenden

Kontakt

Frågor och svar

GARANT Sjukförsäkring

Trygghet vid långvarig sjukdom. Täck upp inkomstbortfall om du skulle bli sjuk. GARANT Sjukförsäkring är ett försäkringspaket som består av Inkomstskydd, Sjukkapitalförsäkring och Diagnosförsäkring. Du väljer själv vilka delar du vill köpa.

Ekonomisk trygghet om du blir långvarigt sjuk

Att vara sjukskriven är ofta förknippat med en ekonomisk påfrestning med kännbart inkomstbortfall. Företagare är den grupp som får lägst ersättning vid långvarig sjukdom. Med GARANT Sjukförsäkring täcker du upp en del av inkomstbortfallet.

Försäkringen består av tre kompletterande delar och du väljer själv vilka delar du vill köpa:

  • Inkomstskydd som varje månad ger ett inkomsttillskott vid långvarig arbetsoförmåga som varat mer än tre månader.
  • Sjukkapitalförsäkring som ger ett engångsbelopp efter tre års arbetsoförmåga till minst 50 procent.
  • Diagnosförsäkring som betalar en engångssumma om du drabbas av någon av de diagnoser som ingår, till exempel stroke, cancer och hjärtinfarkt.

GARANT Sjukförsäkring erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar och kan tecknas av dig som är företagare och medlem i Företagarna mellan 16 och 63 år. Försäkringen gäller som längst till det år du fyller 65.

Ny medlem i Företagarna

Som ny medlem i Företagarna och under 50 år, bjuds du på försäkringen GARANT Inkomstskydd kostnadsfritt i tre månader. Därefter väljer du själv om du vill fortsätta med försäkringen eller inte. 

Detaljerad information

Produktblad GARANT Sjukförsäkring

För- och efterköpsinformation

Villkor 2022

Vanliga frågor och svar

Anställda, i både privat och offentlig verksamhet, har olika trygghetsavtal medan företagare i regel saknar skydd utöver vad den allmänna sjukförsäkringen ger. Det ger ofta företagaren en låg ersättning vid långvarig sjukdom.
Sjukförsäkringen består av tre delar och du väljer själv vilka delar du vill köpa. Inkomstskyddet ger ett inkomsttillskott vid långvarig arbetsoförmåga som varat mer än tre månader. Sjukkapitalförsäkring ger ett engångsbelopp efter tre års arbetsoförmåga till minst 50 procent. Diagnosförsäkring ger en engångssumma på ett (1) prisbasbelopp om du drabbas av någon av de diagnoser som ingår, exempelvis stroke, cancer och hjärtinfarkt.
Den kostar från 49 kronor per månad, men priset beror på den försäkrades ålder och valda försäkringsbelopp.
Du laddar ner och fyller i ansökan som du hittar här på sidan och skickar in till Företagarna Försäkringar. Du kan också fylla i intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Som ny medlem i Företagarna bjuds du som är under 50 år på försäkringen GARANT Inkomstskydd kostnadsfritt i tre månader. Den täcker upp vid inkomstbortfall om du skulle bli långvarigt sjuk.

GARANT Inkomstskydd ingår i paketet GARANT Sjukförsäkring som förutom ett inkomstskydd även innehåller en sjukkapitalförsäkring och en diagnosförsäkring. Som ny medlem kan du teckna valfria delar eller hela paketet utan att fylla i en hälsodeklaration.

Ansök här!
Ansök här!

Intresserad?

Kontakta mig

Anmäl skada

Vill du göra en skadeanmälan, kontakta oss på tel. 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig direkt.