Till företagarna.se

Anmäl skada

Välj försäkringskategori som skadan gäller.

Boka sjukvård

0771-666 115

Ring sjukvårdsförmedlingen för rådgivning, tidsbokning hos vårdgivare, personligt samtalsstöd, chefsstöd eller rådgivning av hälsocoach.

Öppettider

Sjukvårdsrådgivning och samtalsstöd: 08:00-19:00 (19:00-08:00 jourbemanning)
Tidsbokning hos vårdgivare: vardagar 08:00-18:00

 

Övriga ärenden

Kontakt

Frågor och svar

GARANT Sjukförsäkring

Trygghet vid långvarig sjukdom. Täck upp inkomstbortfall om du skulle bli sjuk. GARANT Sjukförsäkring är ett försäkringspaket som består av Inkomstskydd, Sjukkapitalförsäkring och Diagnosförsäkring. Du väljer själv vilka delar du vill köpa.

Ekonomisk trygghet om du blir långvarigt sjuk

Att vara sjukskriven är ofta förknippat med en ekonomisk påfrestning med kännbart inkomstbortfall. Företagare är den grupp som får lägst ersättning vid långvarig sjukdom. Med GARANT Sjukförsäkring täcker du upp en del av inkomstbortfallet.

Försäkringen består av tre kompletterande delar och du väljer själv vilka delar du vill köpa:

  • Inkomstskydd som varje månad ger ett inkomsttillskott vid långvarig arbetsoförmåga som varat mer än tre månader.
  • Sjukkapitalförsäkring som ger ett engångsbelopp efter tre års arbetsoförmåga till minst 50 procent.
  • Diagnosförsäkring som betalar en engångssumma om du drabbas av någon av de diagnoser som ingår, till exempel stroke, cancer och hjärtinfarkt.

GARANT Sjukförsäkring erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar och kan tecknas av dig som är företagare och medlem i Företagarna mellan 16 och 63 år. Försäkringen gäller som längst till det år du fyller 65.

 

Detaljerad information

Produktblad GARANT Sjukförsäkring 2020

För- och efterköpsinformation

Villkor

 

Vanliga frågor och svar

Anställda, i både privat och offentlig verksamhet, har olika trygghetsavtal medan företagare i regel saknar skydd utöver vad den allmänna sjukförsäkringen ger. Det ger ofta företagaren en låg ersättning vid långvarig sjukdom.
Sjukförsäkringen består av tre delar och du väljer själv vilka delar du vill köpa. Inkomstskyddet ger ett inkomsttillskott vid långvarig arbetsoförmåga som varat mer än tre månader. Sjukkapitalförsäkring ger ett engångsbelopp efter tre års arbetsoförmåga till minst 50 procent. Diagnosförsäkring ger en engångssumma på ett (1) prisbasbelopp om du drabbas av någon av de diagnoser som ingår, exempelvis stroke, cancer och hjärtinfarkt.
Den kostar från 49 kronor per månad, men priset beror på den försäkrades ålder och valda försäkringsbelopp.
Du laddar ner och fyller i ansökan som du hittar här på sidan och skickar in till Företagarna Försäkringar. Du kan också fylla i intresseanmälan, så kontaktar vi dig.
Teckna försäkring

Intresserad?

Kontakta mig

Anmäl skada

Vill du göra en skadeanmälan, kontakta oss på tel. 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig direkt.