Till företagarna.se

Anmäl skada

Välj försäkringskategori som skadan gäller.

Boka sjukvård

Boka vård genom att kontakta sjukvårdsförmedlingen, antingen via chatt eller telefon. 

Via chatt

  • Legitimera dig med BankId.
  • Beskriv dina besvär och vad du behöver hjälp med.
  • Boka tid hos Länsförsäkringars privata vårdgivare. 

Boka via chatt

Boka via telefon

0771-666 115

Ring sjukvårdsförmedlingen för rådgivning, tidsbokning hos vårdgivare, personligt samtalsstöd, chefsstöd eller rådgivning av hälsocoach.

Öppettider

Chatten är bemannad: vardagar kl 08:00-20:00, men du kan starta ditt ärende dygnet runt. 

Tidsbokning per telefon: vardagar kl 08:00-18:00

Sjukvårdsrådgivning och samtalsstöd: kl 08:00-19:00 (19:00-08:00 jourbemanning)

Övriga ärenden

Kontakt

Frågor och svar

GARANT Tjänstegruppliv

Extra trygghet för dina medarbetare och deras familjer. GARANT Tjänstegruppliv är en livförsäkring för dina anställda, och ger därmed extra trygghet till dina anställdas familjer. Passar företag som inte har kollektivavtal.

Ekonomisk trygghet för dina medarbetare och deras familjer

Med en GARANT Tjänstegruppliv kan du känna dig säker att om det värsta händer dig eller dina medarbetare, får efterlevande en ökad ekonomisk trygghet. Det är ett enkelt och billigt sätt att livförsäkra dina anställda tjänstemän och på så sätt skapa ett extra försäkringsskydd för familjen.

  • Tjänstegrupplivförsäkring för företag som inte har kollektivavtal
  • Ersättning till efterlevande vid dödsfall
  • Försäkringsbeloppet är sex prisbasbelopp
  • Försäkringen kostar bara 39 kronor per månad och anställd

Förmånstagare, de som ska få pengarna vid dödsfall, är i första hand make eller sambo och i andra hand den försäkrades arvingar. Om den försäkrade har barn som inte har fyllt 20 år vid dödsfallet, betalar vi också ut ett extra engångsbelopp till barnen.

GARANT Tjänstegruppliv erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar och ger dig som verksam företagare och dina anställda tjänstemän en livförsäkring som motsvarar kollektivavtalens tjänstegrupplivförsäkring.

Detaljerad information

Produktblad GARANT Tjänstegruppliv

För- och efterköpsinformation

Villkor 2021

Villkor 2022

Vanliga frågor och svar

Genom försäkringen ger du som företagare lite extra trygghet till dina medarbetare familjer. Om ditt företag inte har kollektivavtal är det en viktig pusselbit i medarbetarnas ekonomiska trygghet. Med försäkringen får du själv och dina anställda tjänstemän en livförsäkring som motsvarar kollektivavtalens tjänstegrupplivförsäkring.

Försäkringsbeloppet är sex prisbasbelopp, vilket innebär 283 800 kr 2020. Hela försäkringsbeloppet betalas ut till förmånstagare om den försäkrade hade en ordinarie arbetstid på minst 16 timmar per helgfri vecka. Halvt försäkringsbelopp betalas ut till förmånstagare om den försäkrade hade en ordinarie arbetstid, i genomsnitt per månad, på minst 8 timmar per helgfri vecka.

Förmånstagare är i första hand make eller sambo, i andra hand (om make/sambo saknas) den försäkrades arvingar. Det går att lämna in annat, skriftligt, förmånstagarförordnande.
Den kostar 39 kronor per månad och anställd.
Du laddar ner och fyller i ansökan som du hittar här på sidan och skickar in till Företagarna Försäkringar. Du kan också fylla i intresseanmälan, så kontaktar vi dig.
Ansök här

Intresserad?

Kontakta mig

Anmäl skada

Vill du göra en skadeanmälan, kontakta oss på tel. 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig direkt.