Till företagarna.se

Anmäl skada

Välj försäkringskategori som skadan gäller.

Boka vård

Boka vård genom att kontakta Länsförsäkringars vårdförmedling, antingen digitalt eller via telefon. 

Boka digitalt

  • Legitimera dig med BankId.
  • Välj vad du vill ha hjälp med – nytt ärende, återbesök, ombokning eller avbokning.
  • Vardagar kl 8–20 kan du chatta med sjuksköterska och fysioterapeut, för rådgivning och hjälp att boka den vård du behöver. Dygnet runt kan du starta ett nytt ärende, få en medicinsk bedömning och boka en tid för att bli kontaktad på vardagar kl 8–20.

Boka vård digitalt

Boka via telefon

0771-666 115

Ring Länsförsäkringars vårdförmedling, vardagar kl 8-18. Här får du hjälp med medicinsk rådgivning, tidsbokning, personligt samtalsstöd, chefsstöd samt rådgivning av hälsocoach. Övrig tid samt helger finns jourbemanning.

Övriga ärenden

Kontakt

Frågor och svar

GARANT GrundPlus

Grundskydd för dig som företagare. GARANT GrundPlus är ett försäkringspaket anpassat för dig som företagare. Det innehåller en sjukvårds-, liv- och olycksfallsförsäkring så att du kan känna dig trygg om något skulle inträffa.

Ekonomisk trygghet i vardagen för dig som företagare

Hur skyddar du företaget om du drabbas av sjukdom eller olycksfall? Många företagare saknar ett omfattande försäkringsskydd. Med GARANT GrundPlus får du ett försäkringspaket som ger dig som företagare det grundskydd som du behöver. 

  • Olycksfallsförsäkring med höga ersättningsbelopp
  • Livförsäkring som tryggar dina nära och kära
  • En omfattande sjukvårdsförsäkring för att minimera sjukfrånvaro
  • Kan även tecknas av kompanjon och du kan medförsäkra make eller sambo

Just nu! Försäkra din partner och få tre månader gratis

Du som har försäkringspaketet GARANT GrundPlus kan nu medförsäkra din make/maka/sambo och få de tre första månaderna utan kostnad. Paketet innehåller en sjukvårds-, liv- och olycksfallsförsäkring. Trygghet för er båda!

Läs mer och se fullständiga villkor

GARANT GrundPlus innehåller en omfattande sjukvårdsförsäkring med tre viktiga pusselbitar

Sjukvårdsförsäkringen ger dig möjligheten att snabbt få vård, ger dig professionell hjälp med rehabilitering och tillgång till tjänster som syftar till att den försäkrade ska må bra.

Snabb vård

Om du blir sjuk ser vi till att du snabbt får rätt hjälp. Med sjukvårdsförsäkringen får du medicinsk rådgivning direkt och får träffa en specialistläkare inom max sju dagar och om så krävs operation inom 20 dagar.

Rehabilitering

Vägen tillbaka till arbete är ofta lång och du kan behöva stöd och hjälp. Det innebär ett stort ansvar för dig som företagare. Därför ingår rehabilitering i sjukvårdsförsäkringen.

Hjälp att förebygga

I sjukvårdsförsäkringen ingår hälsofrämjande och förebyggande tjänster. Så att du kan hålla dig frisk på lång sikt. Många sjukdomar och besvär går att förebygga, och det kan vi hjälpa dig med.

Ny medlem i Företagarna

Under de första tre månaderna som medlem i Företagarna har du som arbetsgivare med GARANT GrundPlus möjlighet att teckna GARANT Anställd till dina anställda utan att de behöver skicka in någon hälsodeklaration.

GARANT GrundPlus är ett försäkringspaket som är speciellt anpassat för företagare och erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar.

Detaljerad information

Produktblad GARANT GrundPlus

För- och efterköpsinformation

Villkor Gruppförsäkring 2022

Villkor Sjukvårdsförsäkring 2022

Vanliga frågor och svar

Nej. Covid-19 omfattas av smittskyddslagen och ingenting som omfattas av smittskyddslagen ingår i sjukvårdsförsäkringen.

Nej. Covid-19 omfattas av smittskyddslagen och ingenting som omfattas av smittskyddslagen ingår i sjukvårdsförsäkringen.

Nej. Covid-19 omfattas av smittskyddslagen och ingenting som omfattas av smittskyddslagen ingår i sjukvårdsförsäkringen.

Många företagare saknar ett heltäckande försäkringsskydd. Med GARANT GrundPlus får du ett försäkringspaket som ger dig ett grundskydd på och utanför jobbet om du exempelvis skulle drabbas av olycksfall eller sjukdom.
Den innehåller tre försäkringar i ett paket: sjukvårdsförsäkring, livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Sjukvårdsförsäkringen bygger på de tre pusselbitarna: Rätt vård i rätt tid, Effektiv rehabilitering och Hälsofrämjande tjänster. Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet till dina närstående om du skulle avlida. Med olycksfallsförsäkringen kan du, utan självrisk, få ersättning för kostnader som uppstår i samband med olycksfall. Försäkringen gäller dygnet runt.
Hela försäkringspaketet kostar från 447 kronor per månad. Priset beror på den försäkrades ålder.
Du kan ansöka direkt här på sidan, genom att klicka på Ansök och logga in med mobilt Bankid. Du kan också fylla i intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Ja, du kan välja att fortsätta med den eller de försäkringar du vill från paketet, och säga upp resterande. Kontakta oss på 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig.

Ja, du som har Garant GrundPlus kan medförsäkra din make/maka eller sambo.

Försäkringarna gäller alltid dygnet runt, oavsett om du är ledig eller på arbetet.

Kontakta vår försäkringsservice på telefon 08-406 17 77, eller e-post personforsakring@foretagarna.se, så hjälper vi dig.

Du kan boka en tid via Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling. Kontakta dem antingen via chatt eller via telefon.

Via chatt

Via telefon, ring:  0771-666 115

 

Hälsoportalen

I sjukvårdsförsäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster med bland annat personligt samtalsstöd och chefsstöd, hälsoprofil och flera webbaserade hälsoprogram, så att du kan behålla god hälsa och förebygga ohälsa.

Läs mer på Hälsoportalen
Ansök digitalt
Ansök digitalt

Anmäl skada

Vill du göra en skadeanmälan, kontakta oss på tel. 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig direkt. 

Vill du boka sjukvård? Kontakta vårdförmedlingen via chatt eller ring 0771-666 115 

”Där har du min favoritleverantör bland de trygghetsförsäkringar som varje företagare borde skaffa sig. Det handlar om skydd vid sådana katastrofer som du aldrig vill bli drabbad av, men som tyvärr inträffar då och då.”

Visma om GARANT GrundPlus

Jämförelse av trygghetsförsäkringar för företagare, 2019