För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Tre viktiga råd om företagsförsäkring för dig som företagare

Vilken eller vilka typer av försäkringar du behöver för ditt företag beror självklart på hur din verksamhet ser ut. Det viktiga är att identifiera vad som är värdefullt inom ditt företag och hur eventuella skador skulle påverka verksamheten ekonomiskt. Här kommer tre råd som är bra att tänka på när du väljer företagsförsäkring för ditt företag.

1. Teckna en företagsförsäkring

Oavsett vilken bransch du jobbar inom eller var du har din arbetsplats kan tvister uppstå, inbrott ske eller skadeståndskrav riktas mot dig. Alla företag rekommenderas att teckna en företagsförsäkring och det är viktigt att du tecknar din företagsförsäkring innan du börjar köpa utrustning eller skriver på avtal.

Företagsförsäkringen är viktig även för den som arbetar hemifrån. Din hemförsäkring gäller för dig som privatperson och omfattar inte egendom du köpt eller avtal du skrivit på i rollen som företagare.

2. Identifiera dina risker

Grunden i en företagsförsäkring är ansvars-, rättsskydd-, egendom- och avbrottsförsäkring. Utöver detta skydd är det även bra att diskutera ditt försäkringsbehov med försäkringsbolaget, utifrån de risker som är mer specifika inom din bransch. Fundera över vad som är värdefullt inom ditt företag och hur eventuella skador skulle påverka företaget ekonomiskt. Om du exempelvis ger råd eller programmerar system där fel kan leda till en ekonomisk skada för din kund behöver du teckna ett tillägg för ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada.

3. Informera ditt försäkringsbolag vid förändringar

Kom ihåg att även informera ditt försäkringsbolag vid förändringar inom ditt företag. Förändringar så som exempelvis byte av lokaler, ökad omsättning eller nya spännande verksamhetsområden behöver anmälas så att din företagsförsäkring stämmer överens med vad ditt företag gör och var ni befinner er.

Via ditt medlemskap hos Företagarna kan du teckna en förmånlig företagsförsäkring för ditt företag. Läs mer om GARANT Småföretag och GARANT Mini. 

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.