podcast news play företagaren I media förmån faq

Heta gymdebatten i Bollnäs fortsätter: Liberalerna instämmer med Företagarna

Efter Företagarnas kritik mot Bollnäs kommuns osunda konkurrens mot de privata gymmen gick debatten varm under måndagskvällens fullmäktige i Bollnäs.
Publicerad 31 mar 2021
Företagarna skrev nyligen ett öppet brev till Bollnäs kommun gällande den osunda konkurrensen mellan privata och kommunägda gym.

Nyligen riktade Företagarna Bollnäs skarp kritik mot Bollnäs kommuns upplägg avseende den kommunala gymverksamheten. En rykande het diskussion tog vid och Företagarna fick medhåll av bland andra Bollnäspartiets gruppledare B-O Staffas.

Under måndagskvällen på Bollnäs fullmäktige var det dags att möta kritiken. Men när interpellationerna om de kommunala gymmens framtid och förtroendevalda politiker och tjänstemäns engagemang i de slutna ordenssällskapet Odd fellow skulle avhandlas blev diskussionerna långa, skriver helahalsingland.s

En lång debatt fördes och även Liberalerna instämde med Företagarnas kritik. Men Marie Centerwall (S) menar att det inte är helt okomplicerat:

- Kommunens utbud behöver ses över och en dialog med Företagarna kommer att föras. Men man måste ha tålamod för förändring måste få ta tid.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.