podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Korad: Årets Företagare i Blekinge 2023

Publicerad 1 jun 2023
Juryn har sagt sitt, låt oss presentera region Blekinges vinnare som nu inväntar en riktigt trevlig galakväll i Stockholm. Grattis Företagarna Sölvesborgs egen Charlotta Lindrup Molnes på Smaralda Kläder & Interiör AB.
Charlotta Lindrup Molnes fick ta emot mer priser än hon kunde bära. Foto: Mariam Huss

Hon började sin resa som butiksmedarbetare i utkanten av Oslo år 2010 för att ett par år senare flytta till Sölvesborg och öppna sin alldeles egen butik. Det är hennes första egna bolag och hon startade det tillsammans med maken Svenn-Erik Molnes.

– Jag kände att det hade varit en intressant utmaning att driva eget. Att få göra det utifrån mina visioner, när vi flyttade till Sverige blev det möjligt då vi hittade en fin lokal och valde att satsa på eget, säger Charlotta Lindrup Molnes.

För att sticka ut i den konkurrenskraftiga branschen ser hon till att ha en bra kombination av sortiment, service och rätt atmosfär.

– Det ska vara en skön känsla att kliva in i våra butiker. Vårt motto är ”välkommen till ett äventyr” och att få alla att känna sig som en prinsessa. Vi har en vänthörna för män med kaffe, tidningar och en skön stol, säger hon.

Vägen till framgång är enkel: jobba väldigt hårt. Charlotta lägger mycket energi på företaget och säger att de har väldigt duktiga och ambitiösa anställda som gillar sitt jobb. Utöver det känner hon en stor stolthet i att kunderna tycker om och värdesätter det butiken erbjuder.

–  Vi gillar att jobba, mycket och hårt, och vi är villiga att gör det som krävs för att få till det. Långa dagar och många kvällar och helger får offras, säger Lindrup Molnes.

Framåt vill företagaren bibehålla den goda kvalitén och servicen samtidigt som trender och förändringar i marknaden tas i beaktning.

– Vi lyssnar mycket på våra kunder. Det är häftigt att det funkar på riktigt.

Det har inte alltid varit lätt, men Årets Företagare i Blekinge har alltid fortsatt kämpa.

– Pandemin var en stor utmaning med alla restriktioner. Man var osäker på vad som skulle hända. Vi löste det bra, för vår del, med hjälp av sociala medier. Vi hade livesändningar varannan vecka och inlägg med bilder varje dag som inspirerade folk, säger Lindrup Molnes.

Vilka råd kan du ge till andra företagare?

–  När man startar ett företag måste man vara beredd på en hel del jobb och att offra sociala grejer för att få till det. Nyckeln ligger i att bygga upp muskler i företaget med en buffert. Det är inte säkert man kan ta ut lön i början, man måste vara beredd på det och villig att leva efter det. Ha koll på ekonomin från dag ett, tänk på affärsfördelar, marginaler, frakt och så vidare, avslutar Lindrup Molnes.

Stort grattis än en gång till utmärkelsen!

På bilderna nedan: Patrik Johansson (ordförande i Företagarna Sölvesborg), Frida Lundh (Årets Unga Företagare), Charlotta Lindrup Molnes (Årets Företagare) och Stefan Olofsson (näringslivschef i Sölvesborgs kommun).

Fler nyheter från Företagarna