För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommarentreprenör 2021: "Torsby kommun och Företagarna hjälper 15 ungdomar att starta sommarföretag"

Publicerad 23 jun 2021
Våffelcafé och gräsklippning är några av jobben som 15 niondeklassare i Torsby kommun ska bedriva själva med egen budget under sommaren.
Foto: Shutterstock

Varje sommar erbjuds avgående niondeklassare tre veckors sommarjobb av Torsby kommun men i år blir det annrolunda när 15 av ungdomarna ska driva företag med egen budget, skriver NWT.se.

Istället för ett traditionellt sommarjobb har ungdomarna fått utveckla en affärsidé och nu ska de driva sitt egna företag med riktig budget och riktiga pengar. Namnet på projektet är Sommarentreprenör 2021 och är en satsning av Företagarna Torsby, Ung Verksamhet i Värmland, Tuab och näringslivsavdelningen på Torsbys kommun. 

Stor variation

Några kommer att bedriva ett våffelcafé och några kommer att sälja grillkorv vid Sirsjöns badplats. Variationen är stor.

- En tjej kommer att måla på glas och sälja. Där blir det nog mest digitalt där hon tar upp beställningar. En annan kommer att baka tårtor, säger Eva Larsson till tidningen.

Lön i tre veckors tid

Sommarlovsjobbarna kommer att få lön av Torsby kommun i tre veckor med 60 kronor i timmen och arbetstiden är 30 timmar i veckan.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna