För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Väx av och med egen kraft

Publicerad 19 nov 2021
Tänk stort, satsa själv och våga bygga. Det var några av budskapen från den tunga entreprenörspanel av företagare som gästade inspirationskvällen Women Owned som arrangerades av Företagarna, Almi och EEN.
I går arrangerade Företagarna, Volvo och Almi ett event om rapporten Kvinnors företagande. Lina Skandevall modererade.

Det var fullt hus på Volvo Studio i Kungsträdgården när ett hundratal kvinnliga entreprenörer samlades för att utbyta medgångar och motgångar, bjuda på framgångssagor men också misstag för andra att lära av. Nätverksträffen Women Owned bjöd på allt från tips för den som vill växla upp till råd för hur du skyddar ditt varumärke och vilken hjälp det finns att få för den som vill expandera utanför Sveriges gränser via https://enterpriseeurope.se/.

På scenen under kvällen medverkade bland annat Johanna Ingelsson från Equestrian Stockholm som byggt bolag kring det egna intresset hästar.

- Jag fick höra att det inte går att tjäna pengar i den här branschen. Men det stämmer bevisligen inte. Så istället för varningar får jag istället beröm när jag besöker de vanliga branschmässorna. Johanna Ingelsson, Equestrian Stockholm.

Rim Alexandra Halfya, grundare av Combify, en plattform som via maskininlärning samlar information om byggprojekt och som tidigare medverkat i SVT:s Draknästet gav rådet att inte bara pitcha för investerare, utan också granska den som är villig att investera noggrant.

- Det är din dröm och då behöver du noga reseacha dem som vill vara med på din resa. Rim Alexandra Halfya 

Eventet modererades av Lina Skandevall, Företagarnas egen expert på kvinnors företagande som själv drivit företag i 18 år. Läs rapporten om kvinnors företagande här.

- Vi vet att finansiering är en av de största utmaningarna för kvinnor som växa. Här behövs mer kreativa lösningar från både investerare och banker men också en lyhördhet för hur vi får fler att både våga satsa och växa större.

Alla i panelen var ense – inspirationen från andra är en av de bästa drivkrafterna för den som vill bygga bolag. Och att det inte finns något att vara rädd för.

- Det värsta som kan hända är att man måste ta anställning, sade Louise Sköld, Hairtalk och fick med sig hela publiken i ett rungande skratt. Hon har precis dragit igång en ny startup - BHBM efter framgångssagan Hair Talk med vilket hon vann Årets Unga Företagare 2019.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna