headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare
Företagarnas vd Günther Mårder och näringsminister Ibrahim Baylan

Viktigt förenkla för Sveriges företagare

Näringsminister Ibrahim Baylan tror på det personliga mötet för att kunna förbättra företagsklimatet.

På fredagsmorgonen gick Företagarna LIVE av stapeln. Trettiotre lokalföreningar runt om i landet ordnade egna event och följde tillsammans samtalet i Stockholm mellan Företagarnas vd Günther Mårder och näringsminister Ibrahim Baylan. Dessutom följde många sändningen digitalt från sin dator eller telefon.

Missade du live-sändningen? Ingen fara. Du kan se den i efterhand här.

Det blev ett samtal som spände mellan det personliga och lättsamma och det riktigt kniviga i hur företagsklimatet kan förbättras, eftersom frågorna till ministern kommer från Företagarnas medlemmar.

− Den stora bredd av frågor som våra medlemmar ställde om allt från snedvriden konkurrens till problemen med Arbetsförmedlingen och regelbördor vittnar om vikten av att vi har en regering som hörsammar det stora välfärdsbidraget som de små och medelstora företagen står för. Jag ser fram emot att se satsningar för att underlätta det i den kommande budgeten, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson.

Näringsminister Ibrahim Baylan har själv inte drivit något företag, men han är intresserad av att sätta sig in i vardagen för småföretagare.  Han berättade att han läst de förslag på regelförenklingar som Företagarna samlat ihop under vår valturné 2018 och överlämnade till honom när han blev utnämnd till näringsminister

− Som näringsminister är man ju omgiven av experter. Man får massa föredragningar, PM man ska läsa med mera. Men personligen tycker jag att man får en helt annan känsla när man har ett personligt möte, när man får höra av den som berörs vad det är som är problemet.

Under hösten kommer Ibrahim Baylan därför att åka på en förenklingsturné i Sverige. Första stoppet har redan ägt rum och Företagarna var så klart med. Läs mer om det i artikeln Näringsministern puttade igång förenklingsturnén.

− Vårt uppdrag är att lyfta förtagares vardag för våra politiker. Den turné som näringsministern gör nu under hösten ivrigt påhejad av oss är ett lysande exempel på hur Företagarna arbetar varje dag för att påverka en näringspolitik som gör det enklare att driva företag. I januariavtalet har ramarna satts för en sådan politik som vi i mångt drivit igenom, och vi kommer såklart fortsätta att driva på för konkreta förändringar på vartenda område för att de här ska märkas i varje företagares vardag, säger Patrik Nilsson.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap