För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Familjeföretaget med anor från 1500-talet koras till Årets Företagare i Falkenberg

Publicerad 6 maj 2021
Lantbruk med mjölkproduktion, SIA glass och kvarnen som maler mjöl. Det kännetecknar familjeföretaget Bertegruppen som nu koras till Årets Företagare i Falkenberg.
Fr. höger: Helena, Per och Lovisa Sandström utanför Berte Qvarn.

I snart fjorton generationer har Bertegruppen gått i arv. Nu belönas hela företagarfamiljen efter sitt otroliga arbete med det prestigefyllda priset Årets Företagare. Vi säger grattis till Per, Lovisa och Helena Stenström som äger och driver företaget. 

Grattis Per! Hur känns det att ha blivit Årets Företagare? 

- Det är hedrande och roligt att någon uppmärksammar och ser det arbete vi lagt ner. Vi trodde att vi bara var nominerade så vi blev tagna på sängen när vi överraskades av ett helt kamerateam som hurrade. 

Vad hoppas ni på ska hända i framtiden?

- Alla våra verksamheter expanderar. Vårt mål just nu är att hitta en långsiktig och hållbar plan för hur vi kan vara så klimatsmarta som det bara går, säger Per och fortsätter:

- Ett nytt vattenkraftverk runt kvarnen är efter tio års processande snart på plats och vår målsättning är att vi ska bli självförsörjande på energi!

Du nämnde den kända kvarnen som också nyligen fått sig ett lyft, berätta mer om det!

- Ja precis, vi har nu invigt vår nya havrekvarn och allting fungerar jättefint. Vi har verkligen kommit igång med produktionen så nu händer det otroligt mycket spännande och det är vi väldigt glada för. 

Vad är hemligheten bakom era succéer tror du Per? 

- Vi är just nu trettonde generationen som ska lämna över till den fjortonde, det handlar om att försöka utveckla verksamheterna. Det gäller att ta vara på historien som ligger bakom oss men också blicka framåt och se vad vi kan göra i framtiden. Sen är ju personalen en förutsättning för att vi ska kunna bedriva verksamheterna. 

Vad skulle du vilja säga till din personal? 

- De är goda medarbetare som är så duktiga på att sätta upp mål och har höga ambitioner. Jag tycker att företagskulturen är otroligt viktig och det gäller att vara en god arbetsgivare. 

Fler nyheter från Företagarna