För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är entreprenörerna som hyllades av Företagarna på Företagsgalan i Smedjebacken

Publicerad 8 maj 2023
Företagsgalan i Smedjebacken ägde rum under lördagskvällen och firade 20-års jubileum. Flera tunga priser delades ut till ortens drivna entreprenörer.

Företagargalan i Smedjebacken gick av stapeln under lördagskvälllen inne på Barken Arena och bjöd på en riktig festkväll för att hylla ortens företagare. Konferencier under kvällen var entreprenören Thomas Björnhager som ledde de minglande och glada gästerna genom den slutsålda galan.  

Företagsgalan firade 20-års jubilar 

Nytt för i år var att projektgruppen bakom galan tog ett rejält omtag och satsade på att växla upp ordentligt för att kunna ge traktens företagare en festkväll de sent skulle glömma. Galan, som dessutom firade 20-års jubileum, blev en succé som avslutades i ett sprudlande konfettiregn. 

- Vi var först ut i Dalarna med att arrangera en gala och i år firar vi 20 år, säger Roger Sjöberg, näringslivschef i Smedjebacken till Dala-Demokraten.

Prisregn över ortens näringsliv

Under kvällen delades den mycket prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare ut och i år stod det mellan de tre drivna entreprenörerna Martin Jäger, Swix AB, Per Melin, Båtshopen AB och Lars Petter Nilsson, P-form AB. Vinnaren blev i år Martin Jägers bolag, som kort därefter fick ta emot publikens jubel:

- Det var oväntat, men kul! Jag är väldigt stolt över mitt företag som startades 2015. Då var jag på en gala med min dåvarande sambo som blev utsedd till Årets företagare, då tänkte jag att det där vill jag bli någon gång också och nu står man här! Man är dålig på att stanna upp och inse vilken resa man har gjort, så det här är ett kvitto på det, säger Martin Jäger till tidningen.

Kvällens prisvinnare:

  • Året Idrottsledare, Erik Johansson, Söderbärke GOIF
  • Årets Tjänsteföretag, Tomas Yvell, Hagge Golf & Fritid
  • Årets Prestation, TopCell
  • Årets eldsjäl, Lotta Odell

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna