podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

EEN Export & Importstöd

Nätverket EEN kan hjälpa dig som är företagare och behöver stöd kring export och andra internationella frågor.

Vi bad EENs kontorschef, Theresa Ryberg berätta mer!

Theresa Ryberg

Många företag är nyfikna på att börja arbeta mer internationellt, men många efterfrågar stöd och rådgivning. Det visar bland annat Företagarnas undersökning om exportfrämjande och internationalisering. 

En väg till hjälp är att kontakta Enterprise Europe Network (EEN) som finns i stora delar av landet. I Stockholm står Företagarna som värdar. Theresa Ryberg är kontorschef för EEN.

Berätta om vad ni gör!

– Enterprise Europe Network stöttar små och medelstora företag med bland annat internationalisering, så att de kan göra det mesta möjliga av den europeiska marknaden. Företagarna är värdar för kontoret i Stockholm.

– Genom att arbeta med lokala näringslivsorganisationer kan vi bland annat hjälpa dig att utveckla din verksamhet på nya marknader, få tillgång till EU-finansiering samt köpa eller sälja ny teknik. Vi har nära till 600 medlemsorganisationer!

Vem kan vända sig till er?

– EEN-kontoret i Stockholm hjälper företag som är registrerade i Stockholm, Uppsala län och Sörmlands län. Men EEN finns på många orter i landet och det svenska nätverket hjälper naturligtvis alla företag i Sverige.

– Vi finns här för er och vi kan hjälpa er. Jag ska försöka få EU-bubblan mer tillgänglig för små och medelstora företag. 

Använd förmånen:

  • Du som är företagare i Stockholms, Uppsalas eller Södermanlands län kan kontakta EEN via Theresa och hennes kollegor på Företagarna Stockholms län: Rådmansgatan 40, 106 67 Stockholm, telefon 08-501 066 06
  • Du som inte bor i Stockholm kan kontakta någon av de 14 kontor som finns i hela Sverige, som du kan hitta mer info om på enterpriseeurope.se.

Läs mer om Enterprise Europe Network

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.