headphones newspaper video-player

Ställ om för framtiden med förnybara drivmedel

Som drivmedelsföretag finns höga krav när det kommer till att erbjuda förnybara drivmedel och ställa om till fossilfri transport. OKQ8 arbetar därför med att hjälpa sina kunder att göra mer hållbara val och minska sina utsläpp utifrån deras olika behov och förutsättningar.

HVO100

Biobränslet Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) sänker både CO2e-utsläppen markant och ger mindre utsläpp av partiklar som påverkar närmiljön jämfört med fossil diesel. Har du en dieselbil och vill prova? Läs gärna artikeln med OKQ8:s expert Erik Stenströmer Moglia. 

Kör du en dieselbil? Genom att tanka Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) istället kan du sänka bilens koldioxidutsläpp avsevärt. Mikael testade den syntetiska kopian av fossil diesel som är tillverkad av förnybara råvaror och upptäckte många fördelar. Läs mer om Mikaels erfarenheter och vad som fick honom att börja köra på HVO100. 

Fordonsgas

Har du funderat på att köpa en bil med lägre klimatpåverkan? Då kanske en biogasbil kan vara ett alternativ. Biogas tillverkas av restprodukter från matavfall eller grödor och är ett av de mest effektiva drivmedelsalternativen för att minska utsläppen - upp till 95 % reduktion av CO2 jämfört med bensin. Under 2020 tankade kunder på OKQ8 cirka 5857 ton biogas, vilket innebär en minskning av koldioxidutsläppen med 24 161 ton som motsvarar 273 flygresor t/r till New York.


El och solceller

90 % av all elbilsladdning sker i hemmet eller på arbetsplatsen där bilen står parkerad en längre stund. När du laddar din bil genom en laddbox istället för vanligt eluttag går det både snabbare och är dessutom betydligt mer säkert. Har du, eller planerar du att köpa, en elbil erbjuder OKQ8 helhetslösningar för elbilsladdning där du behöver den, både privat- och för företaget. Här får du reda på allt du behöver om el som drivmedel. https://www.okq8.se/hem-forsakring/ladda-elbil/el-som-drivmedel/  

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för upp till hälften av kostnaden om du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Avdraget får vara högst 50 procent för installation av laddningspunkt för elfordon eller av system för lagring av egenproducerad el och 15 % vid installation av solceller. Funderar du på att skaffa laddbox eller solceller? Läs gärna mer om vår helhetslösning här.

Läs mer om hur du kan ställa om till förnybara drivmedel.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.