podcast news play företagaren I media förmån

Fastighetsbolaget slapp höga pristoppar tack vare smart elavtal

Johan Brekke på Övre Svenneby Fastigheter är en engagerad medlem i Företagarna. När de av en ren slump såg att de kunde ta del av Fortums förmån på elavtal fick det en god kontakt med Fortums säljare och kunde med elavtalet Fortum Smart undvika höga pristoppar.

Övre Svenneby Fastigheter är ett fastighetsbolag i Torsby, Värmland, som hyr ut olika typer av lokaler, exempelvis lägenheter, affärslokaler, kontor, studentboende, garage och förråd. De driver även ett vandrarhem i härlig, naturskön miljö.

Johan Brekke frilagd.pngJohan Brekke på Övre Svenneby Fastigheter har varit aktiv medlem hos Företagarna i snart 3 år. Johan är inte bara med för att ta del av förmånerna utan är också aktiv i Företagarnas styrelse i Torsby för att främja det lokala företagandet.

− Vi månar för bygden och vi vill att det ska etablera sig företag i Torsby så att staden kan växa. Därför är vi med och engagerar oss i Företagarna, så att vi ska kunna påverka beslut, säger Johan Brekke.

En förmån som de har tagit del av är Fortums elavtal. En utmaning de har haft gällande elen är att de har många olika typer av fastigheter med många olika elavtal.

− Nu under Corona-tider har vi behövt vända på varenda öre och eftersom vi inte är experter på el så är det skönt att ha en sådan bra kontaktperson på Fortum som kan hjälpa oss med rätt elavtal och spara pengar. Därför blev det extra bra när vi dessutom kunde ta del av Fortums förmån hos Företagarna, säger Johan Brekke.

Johan säger att det inte är helt ovanligt att det i Torsby kan komma en köldknäpp som får elpriserna att stiga drastiskt.

− Det är ohållbart för oss att elpriset helt oväntat ska gå upp drastiskt. Vi måste kunna driva vår verksamhet som vanligt trots peakar, säger Brekke.

Fortum har därför gett dem rekommendationen att ha elavtalet Fortum Smart som är en portföljförvaltning. En portföljförvaltning går ut på att hjälpa företag med strategiska och smarta elinköp. Målet är att utifrån risk och strategi kunna erbjuda en lägre elkostnad över tid och att kunna undvika pristoppar. Se hur Fortum Smart fungerar här.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.