podcast news play företagaren I media förmån faq
Foto: Shutterstock

Gratis hållbarhetsrådgivning med MIKA Gruppen

Hållbarhet blir en allt viktigare fråga för så gott som alla, inte minst för företagare - små som stora. Men det kan vara svårt att orientera sig i alla begrepp, nya riktlinjer/policys och i den föränderlighet som hållbarhet innebär. Var ska man börja och hur kan man göra i praktiken för att jobba hållbart i sitt företagande?

I vår rapport Hållbarhet som konkurrensfördel kan man dra slutsatsen att hållbarhetsarbete syns i affären och förväntas öka i betydelse för företagens lönsamhet och konkurrenskraft. Det är tydligt att hållbarhet har blivit en självklar fråga för Sveriges företagare. 

Ta hjälp av hållberhetsexperterna 

Förutom att påverka beslutsfattare att ta bra beslut som gynnar både planeten och samtidigt inte gör det svårare för företagen att bedriva sina verksamheter vill vi skapa ytterligare nytta för våra medlemmar. Därför har vi inlett ett samarbete med MIKA Gruppen som från och med nu kommer erbjuda Företagarnas medlemmar i Mellansverige kostnadsfri hållbarhetsrådgivning av enklare karaktär. Det innebär att du som medlem kommer kunna ringa eller mejla dessa hållbarhetsexperter för att ställa frågor som är specifika för just din situation. 

Vi vet att den juridiska rådgivningen är en av våra mest uppskattade förmåner, därför har vi utformat denna förmån för att följa samma principer.  Vi hoppas därmed att hållbarhetsrådgivningen kommer nyttjas och uppskattas på samma sätt som den juridiska rådgivningen. 

Varför hållbarhet?

  • Små- och medelstoraföretag har en central roll att spela i omställningen till en hållbar utveckling och för att säkra svensk tillväxt långsiktigt.
  • Nästan 9 av 10 små- och medelstoraföretag anser att det är viktigt att som företagare ta samhällsansvar och bedriva hållbarhetsarbete. Dessutom syns det att det gynnar affärerna.

  • Vi tror att hållbarhet är en fråga som många av våra medlemar vill jobba mer med men saknar redskapen till, därför vill vi genom detta samarbete skapa en en verktygslåda som företag i mellansverige kan använda för att framgångsrikt arbete med hållbarhet.
Mika gruppen

MIKA gruppen består av tre hållbarhetsexperter som kommer att leda oss igenom de tre områdena som utgör hållbarhet – ekologiskt, social och ekonomisk hållbarhet. I deras egna ord: ”Vi hjälper dig att framtidssäkra din organisation genom att strukturera, effektivisera och profilera din verksamhet utifrån de tre hållbarhetsområdena kvalitet (ekonomi), miljö (ekologi) och arbetsmiljö (sociala frågor).”

Kontakt:

Linda Rudbäck

Telefon: 0650-525201

Mejl: info@mikagruppen.se

Öppet vardagar: 08.00-16.00

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.