För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Ett enklare företagarliv för dig som är ensam i företaget.

Välkommen till Företagarna Solo!

Företagarna Solo samlar aktiviteter, kunskap och inspiration från flera aktörer för dig som är enmansföretagare oavsett bolagsform och bransch, etablerad eller i uppstart.

Har du ett företag utan anställda så är du i gott sällskap och en av många. Trots det glöms ni ofta bort när administration, regler, stöd och utveckling ska bestämmas. Soloföretagare behövs i hela Sverige.

Företagarna Solo samlar event, nätverk och inspiration om er som byggt bolag och livet som entreprenör. Vi vill med detta lyfta, inspirera, boosta och visa upp alla de otroliga bolag, startups och entreprenörer som vi har i vårt land. 

Företagarna Solo vill vara en samlingsplats där man kan möta andra entreprenörer som brinner för sina bolag och produkter. Vi vill visa på möjligheter där man kan få rådgivning och hjälp och självklart via våra event och nätverksträffar skapa nya möten och affärsidéer. 

Våra samarbetsparters är Almi, Business Region Göteborg och Västra Götalandregionen

75 % av alla företag är soloföretag

I Sverige finns det mer än 300 000 företagare som inte har någon anställd, Branscherna är många men flest soloföretagare finns inom bokföring, bygg, skogsbruk och konsult.  

Visste du till exempel att Sveriges soloföretag  i snitt bidrar med 12 % av de kommunala skatteintäkterna? I Västra Götalandsregionen motsvarar det fler än 800 miljoner skolluncher. Läs mer om soloföretagens betydelse i Företagarnas bok ”Minst & flest” genom att klicka här. 

Företagare är generellt lyckliga och lyckligast är företagare utan anställda. Läs rapporten om soloföretagare här.  

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur du kan vinna stora affärer. En artikel i vår medlemstidning Företagaren med tips och råd från andra företagare som redan lyckats. 

Så vinner du stora affärer

Delta på något av våra event eller aktiviteter

Tips och verktyg för dig utan anställda

På Företagarnas webb hittar du artiklar, poddavsnitt, FAQ och filmklipp från oss och våra partners i aktuella ämnen för dig som driver företag utan anställda. Klicka på läknarna och läs mer om varje ämne.

  • Välja bolagsform, enskild firma eller aktiebolag? 
  • Vad ska du välja, lön eller utdelning? 
  • A-kassa för småföretagare 
  • Vad gäller när du är sjuk, föräldraledig eller ska gå i pension? 
Till allt innehåll

Almi och soloföretagare

Almi träffar dig gärna för att höra om just ditt företag eller din idé.

Tillsammans kartlägger vi dina behov på ett 30 minuters kostnadsfritt digitalt möte. Almi erbjuder både finansiering, rådgivning och affärsutveckling. Efter mötet finns en rad tjänster och verktyg att ta del av hos oss och våra samarbetspartners.
Vi guidar dig rätt! Det mesta som Almi erbjuder är kostnadsfritt för dig som företagare medan några av våra tjänster erbjuds till en kraftigt subventionerad kostnad.

Boka ett 30 minuters kostnadsfritt möte med Almi rådgivare här
Läs om finansieringsmöjligheter här
Almis mallar och guider för ditt företagande
Almis eventlista

Se vad mer Almi erbjuder

Business Region Göteborg och soloföretagare

Business Region Göteborg – En partner i näringslivet.

Som soloföretagare kan du finna stöd och vägledning hos Business Region Göteborg. Vi finns här för att hjälpa dig i varje steg på din resa, från idé till verklighet. Vi erbjuder workshops, utbildningar och rådgivningar, därtill är du alltid välkommen att träffa oss och många andra på co-working-lokalen Yesbox i Gamlestan.

 

 

Se Business Region Göteborgs evenemanglista

Behöver du rådgivning?

Inspiration

Missa inte poddarna som guidar dig i vardagen

Sänk dina fordonskostnader

Som medlem i Företagarna kan du få rabatt på ditt drivmedel samt på ditt nästa bilköp hos flera återförsäljare. 

Som medlem har du även rabatt på drivmedel hos OKQ8, Circle K och Shell/St1.

När du har blivit medlem och betalat ditt medlemskap kan du använda förmånerna. Du kan lösa medlemskap här på vår webb, via telefon eller mail. 

Till alla förmåner

Bli medlem hos Företagarna idag!

Medlemskapet gäller i tolv månader från den månad du går med. Från 1790 kr per år.