podcast news play företagaren I media förmån faq

Vad ska jag göra när jag fått bluffmejl från Skatteverket?

Just nu är det många som drabbas av bluffmejl som uppges komma från Skatteverket. Våra experter tipsar om hur du ska agera.

Tänk på att inte klicka på länkar eller öppna bilagor i e-postmeddelanden som du misstänker är bluffmejl.

Du ska också alltid vara försiktig med att lämna ut kontouppgifter med mera. Ha alltid för vana att köra antivirusprogrammet en extra gång när du öppnat konstig e-post. Om du blivit lurad att lämna uppgifter till någon bedragare bör du göra en polisanmälan.

Myndigheter kommunicerar gärna digitalt. Men framförallt vill de att du använder e-tjänster eller säkra digitala brevlådor typ Min myndighetspost. I den typen av digitala brevlådor loggar du in med e-legitimation, t.ex. ditt mobila bankid. Detta för att myndigheterna ska vara säkrare på vem de kommunicerar med och du ska vara säker på att det inte är från någon bedragare.

Du kan logga in på dina sidor i Skatteverkets e-tjänst på deras webbplats t.ex. för att kontrollera ditt skattekonto. Du kan tidigast lämna din inkomstdeklaration i e-tjänsten den 21 mars 2017 och sista dag är den 2 maj 2017.

Om du fått falsk epost från Skatteverket.

Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.  

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.