För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagare cyklade med toalettstolar

Publicerad 4 dec 2017
Inför den aktion som Företagarna Göteborg anordnade den 11/11 blev Monica Crusner, ordförande för Företagarna Göteborg intervjuad av Market om tankar kring den.

Tidigare under hösten har Företagarna Göteborg delat ut bilskrapor som belyser problematiken om att 7000 parkeringsplatser beräknas försvinna och inga ersättningsplatser har tagits fram. På bilskrapan står det "Ge Göteborgs-politikerna en skrapa" där användaren uppmanas till att informera politikerna om konsekvenserna. 

                                                      

 

Den 11/11 var det dock dags för en ny aktion, då företagare samlades på Kungstorget i en gemensam demonstration tillsammans med hantverkare. Vissa hantverkare åkte spårvagn med tunga maskiner och skrymmande material, men en hantverkare cyklade runt med en toalettstol. Detta för att visa att det är svårt för många hantverkare att ha andra rimliga alternativ än bilen.                                      

"Många hantverkare väljer i dag att inte ens ta jobb i Göteborg eftersom de inte hittar parkeringar. De har tung utrustning och då är det en förutsättning att använda bil. Den här situationen blir ohållbar för alla handlare och fastighetsägare i staden", säger Monica Crusner. 

Läs hela artikeln inför aktionen här på Market. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna