För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hantverkare i protest mot minskning av parkeringsplatser

Publicerad 4 dec 2017
Den 11/11 manifesterade Företagarna Göteborg mot att 7000 parkeringsplatser beräknas försvinna i Göteborg. Tillsammans med hantverkare påvisades konsekvenserna om vad som kommer att hända om inga ersättningsplatser tas fram.

När Företagarna anordnade en manifestion tidigare i höstas blev det uppmärksammat av flera medier. I en artikel som SVT gjorde angående aktionen förklarar Monica Crusner, ordförande för Företagarna Göteborg, varför manifestionen genomfördes tillsammans med hantverkare.

"Redan i dag är för få parkeringsplatser ett stort bekymmer för hantverkare. Vissa säger till och med att de väljer bort jobb i centrum på grund av parkeringssituationen", säger Monica Crusner. 

Magnus Magnander, var en av hantverkarna som deltog i aktionen och menar att de närliggande alternativ som Trafikkontoret hänvisar till inte är aktuellt för honom som hantverkare.

"Det kan fungera för folk som jobbar på kontor som kan ställa bilen och promenera. Men för mig är det svårt för jag är nere i bilen flera gånger om dagen när jag är ute på jobb", menar Magnus Magnander. 

För att påvisa konsekvenserna, åkte hantverkarna bland annat spårvagn med tunga maskiner och skrymmande material. Detta för att en av rekommendationerna från Göteborgs stad till bilister är att välja annat färdmedel om möjligt. 

"Det är en ohållbar situation i Göteborg med parkeringsplatser och vi har det redan extremt svårt i dagsläget", säger Mats Magnander.

Du kan läsa hela artikeln från SVT här

Taggar
Fler nyheter från Företagarna