podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Öka tryggheten för företagare

Företagarnas expert Philip Thunborg:

Trygghet är en förutsättning för ett gott företagsklimat – men det är tyvärr något som många företagare upplever vara långt borta. I flera branscher är utsattheten för brott påtaglig och många företagare känner sig därför otrygga.

Inte lönt att anmäla?

Stölder, inbrott, skadegörelse och bedrägerier är en del av det som företagare och deras verksamheter blir utsatta för. Många företagare vittnar om en utveckling där otryggheten ökar, och känner sig efter flera år av tilltagande utsatthet övergivna. Inte sällan uppger näringsidkare att de inte ser det som lönt att polisanmäla brott eftersom att anmälningarna läggs ner även när bevisläget är gott.

Samma företag lägger ofta ner stora summor på att säkra sina verksamheter från brott med övervakningskameror, väktare, larmsystem och andra säkerhetslösningar. Samtidigt uppgår kostnaderna för brottsligheten som drabbar företag till miljarder årligen.

Otrygghet = färre jobb

Förutom ett hårt slag mot företagen, och deras medarbetare som ofta drabbas, så slår brottsligheten mot hela samhället. Det innebär ett försämrat företagsklimat, verkar hämmande för tillväxten och innebär färre nya jobb i de mindre företagen.

Alla har rätt till trygghet och brottsligheten måste både bekämpas och förebyggas. Det gäller även företagare, och det är något som vi påminner våra politiker om under den pågående valrörelsen. 

Läs också:

Brott mot företagare

Företagarna tycker

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.

Företagarna Nyheter

Nyheter från hela landet för dig som driver företag eller fattar beslut som påverkar företagare.