podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Tänk lite extra på småföretagen i våra kommuner – de är viktiga!

I både Nacka och Värmdö kommun står småföretagen för den största andelen av de kommunala skatteintäkterna.

Det finns 23 872 arbetstillfällen i de små företagen i Nacka kommun. Tillsammans med sina anställda bidrar de med över 2 miljarder kronor till kommunens skatteintäkter. Det är 34 % av skatteintäkterna!

Det finns 10 109 arbetstillfällen i de små företagen i Värmdö kommun. Tillsammans med sina anställda bidrar de med över 851 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter. Här är det 38 % av skatteintäkterna!

De här viktiga siffrorna – från Företagarnas rapport Företagarfakta 2022 – har vi med oss i våra diskussioner med politiker och tjänstemän. I stora delar av Sverige är vi företagare både de största skattebetalarna och de största jobbskaparna. Det är hög tid att politiken tar höjd för det på alla nivåer.

I båda våra kommuner finns det mycket att göra och uppleva. Förutom att prata med kommunerna om detta, annonserar vi och gör inlägg på sociala medier för att uppmärksamma resten av samhället. Vi vill alla finnas kvar även framöver. Följ oss gärna på FacebookInstagram och Linkedin och tänk på att tagga dina egna inlägg med #stöddinlokalaföretagare

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.