För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Mer nyheter om och för företagare - klicka här!

Tänk lite extra på småföretagen i våra kommuner – de är viktiga!

I både Nacka och Värmdö kommun står småföretagen för den största andelen av de kommunala skatteintäkterna.

Det finns 24 587 arbetstillfällen i de små företagen i Nacka kommun. Tillsammans med sina anställda bidrar de med över 2.2 miljarder kronor till kommunens skatteintäkter. Det är 35 % av skatteintäkterna!

Det finns 10 272 arbetstillfällen i de små företagen i Värmdö kommun. Tillsammans med sina anställda bidrar de med över 928 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter. Här är det 38 % av skatteintäkterna!

De här viktiga siffrorna – från Företagarnas rapport Välfärdsskaparna 2023 – har vi med oss i våra diskussioner med politiker och tjänstemän. I stora delar av Sverige är vi företagare både de största skattebetalarna och de största jobbskaparna. Det är hög tid att politiken tar höjd för det på alla nivåer.

I båda våra kommuner finns det mycket att göra och uppleva. Förutom att prata med kommunerna om detta, annonserar vi och gör inlägg på sociala medier för att uppmärksamma resten av samhället. Vi vill alla finnas kvar även framöver. Följ oss gärna på FacebookInstagram och Linkedin och tänk på att tagga dina egna inlägg med #stöddinlokalaföretagare

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.