podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tokhyllade Kumlasonen Marcus Ericsson om padelsuccén: “Explosionsartat”

Publicerad 5 nov 2021
Han är padelentreprenör, Indycar- och Formel 1-stjärna. Men nu kan han även titulera sig som Årets Kumling. Marcus Ericsson berättar exklusivt för Företagarna om succékarriären och framtiden.
Marcus Ericsson på Kumlas Näringslivsgala tillsammans med Företagarnas regionchef Eva Cooper. Foto: Företagarna.

Marcus Ericsson korades nyligen till Årets Kumling på Kumla kommuns Näringslivsgala, som modererades av vår regionchef i Örebro län, Eva Cooper. Bland annat utsågs Årets Företagare i Kumla 2020 men även Årets Kumling som i år gick till, inte helt oväntat, Indycarstjärnan Marcus Ericsson

- Det är alltid kul att komma hem och bli uppmärksammad så här på hemmaplan. Det är jättestort ju, säger en glad Marcus Ericsson. 

31-åringen, som är baserad i Nashville, USA, är nu inne på sitt tredje år som racerförare i Indycar där han under 2021 kammade hem hela två segrar. Tidigare har Marcus Ericsson haft en gedigen karriär inom Formel-1. Utöver sin racingkarriär har han även toksatsat på att bygga padelhallar runtom i Sverige. Det har han gjort bland annat tillsammans med sportkollegorna, de före detta hockeyspelarna Johan Wiklander och Johan Adolfsson

- I dag är det fem år sedan vi öppnade den första Padelhallen i Örebro. Just nu byggs det för fullt lite överallt och vi har flera nya hallar på gång runtom i landet, berättar Ericsson. 

Grundare av We Are Padel

Bland annat har sportstjärnorna sedan starten 2017 köpt upp befintliga hallar men bygger även nya från grunden. I dag finns deras företag WAP (We Are Padel) på över 70 anläggningar runtom i hela Sverige: 

- Det har utvecklats explosionsartat kan man väll säga, förklarar Marcus och skrattar till. 

Långt innan padeltrenden knockade det svenska folket hade Marcus lagt märke till sporten, som sedan några år tillbaka varit mycket populär i länder som Spanien. Han var därför snabbfotad när han uppmärksammade att sporten börjat växa även i Sverige, och då inte minst i Stockholm. Så han slog slag i saken:

- Vi bestämde oss för att våga bygga Örebros första padelhall. Vi förstod snabbt att potentialen i sporten var stor. Inte minst då den dels var lätt att lära sig men att många som spelar padel också har väldigt kul oavsett vilken “nivå” de ligger på. 

Uppmanar unga entreprenörer att våga satsa och jobba hårt för att nå målen

Marcus Ericsson har en unik yrkeskarriär där han ser sig själv som en företagare, speciellt då han är sitt eget varumärke.

- Som racingförare jobbar jag ju mot företag och har haft samarbetspartners hela min karriär. I den här sporten så jobbar man mycket med och mot andra företag.

I framtiden tänker Kumlasonen fortsätta satsa på sin Indycarkarriär och byggandet av padelhallar kommer att fortsätta så länge efterfrågan finns. Avslutningsvis lämnar padel- och Indycarentreprenören några varma tips till de som sitter i startgropen av sina företagsdrömmar:

- Det är klyschigt men det är verkligen så här det är: våga! Gå på det du tror på och ge dig inte. Mitt 15-åriga jag gick igenom telefonboken och ringde alla som jag trodde kunde hjälpa mig på vägen, att uppnå den drömmen jag hade. 

Fler nyheter från Företagarna