För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Näringslivschefen: "Gott företagsklimat är ett högt prioriterat mål i Laholms kommun"

Publicerad 8 jun 2021
Företagsklimatet i Laholm är näst bäst i hela Halland, avslöjar en ny enkätundersökning från Svenskt Näringsliv. Vi tar pulsen på Laholms näringslivschef Peter Severin Larsson.
Foto: Martin Frick.

Hallå där Peter, vill du berätta lite kort om hur samarbetet ser ut mellan Laholms kommun och Företagarna?

- Laholms kommun har ett bra samarbete med Företagarna såväl som med övriga regionala företagsorganisationer och föreningar. Samarbetet innebär bland annat utbyte av information, diskussion om våra olika roller, förslag på förbättring av kommunens service- och myndighetsutövande (tillstånd och tillsyn) samt spridning av fakta och statistik, säger näringslivschefen och tillägger:

- Ordförande i Företagarna i Laholm ingår dessutom i vår referensgrupp i projektet ”Förbättrat företagsklimat”. Jag har därför en kontinuerlig kontakt med ordförande för Företagarna i Laholm.

Vad är det bästa med att starta företag i Laholms kommun?

- Här finns många duktiga rådgivare som mer än gärna hjälper till. Vi har även starka lokala företagsnätverk och stöttning från näringslivsenheten. Det är en lång tradition av småföretagande!

Ökad förståelse och bra service

Vad har Laholms kommun för mål när det gäller just att bevara och kanske även bättra på företagsklimatet?

- Målet är att skapa ett internt förbättringsarbete som ständigt förbättrar företagsklimatet som tidigare nämnt är ett av vår kommuns högst prioriterade mål. Ökad förståelse och insikt för våra olika roller och förståelse för tagna beslut samt försöka konkret att förbättra servicen.

Svenskt Näringslivs senaste mätningar av företagsklimatet inom kommunen visar att kommunen är på helt rätt väg, tankar och åsikter om detta?

- Vi använder oss av två mätningar för att förbättra åtgärder inom kommunens organisation, Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet samt Sveriges kommuner och regioners mätning insikt. I insiktsmätningen ställs frågor endast till de företag som haft ett tillstånd eller tillsynsärende hos kommunen och detta återförs kontinuerligt till de handläggare som haft ärenden, vilket reslterar i en direkt feedback. Vi får vara ödmjuka och fortsätta utvecklingsarbetet.

Viktigt med feedback från företagen

Hur tror du att vi tillsammans kan göra det ännu bättre för våra företagare och framtida företagare i kommunen?

- För att fortsätta den positiva utvecklingen måste vi öka förståelsen för våra olika roller och framförallt ta reda på fakta innan någon bildar sig en uppfattning. Laholm har fantastiska förutsättningar till att bli en av de absolut bästa kommunerna i Sverige när det gäller företagsklimatet men detta är ej möjligt om vi inte gör det tillsammans. Kommunens anställda och politiker klarar inte detta själva vi måste få hjälp och dialoger, utbyte och förståelse från våra viktiga företag.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna