headphones newspaper video-player

Morgan Gripson lunchdejtar Halmstadspolitiker: “Snackar företagsklimat”

Företagarnas ordförande i Halmstad, Morgan Gripson, har börjat med idékonceptet Mat&Prat för att fånga lokalpolitikernas uppmärksamhet och snacka företagsklimat.
Publicerad 29 apr 2021
Morgan Gripson, Ordförande Företagarna Halmstad, träffar upp med lokala politiker under tema "Mat&Prat" för att snacka företagsklimat.

Alla måste ju äta, menar Företagarnas ordförande i Halmstad, Morgan Gripson, som sedan en vecka tillbaka har gått på lunchträffar med kommunens lokala politiker.

Statistik från Svenskt näringslivs årliga rankning av företagsklimatet visar att Halmstads kommun kommer på plats 204 bland landets 290 kommuner. En kraftig försämring från tidigare år.

- På fem år har Halmstad gått från plats 74 till 204. Det är ett väldigt stor problem för mig och våra medlemmar, förklarar Morgan Gripson. 

Matnyttigt företagsprat

Nu har Morgan ett mål; att snacka företagsklimat med samtliga partier och dess politiker. Hitills har de allra flesta tagit emot företagarens inbjudan Mat&Prat med entusiasm, vilket redan utmynnat i två givande politikerluncher.

- Jag har bjudit in samtliga partier, allt från KD till Vänstern. De allra flesta har tackat ja och samtalen har hitills varit väldigt matnyttiga, säger Morgan skämtsamt men tillägger:

- Jag tror mycket på att etablera bra relationer med våra politiker. En relation som kan vara stundtals tuff men alltid rak och ärlig.

Vill förbättra företagsklimatet

I tisdags träffade Gripson Liberalernas Lovisa Aldrin och under onsdagen var det den lokala Kristdemokraten Ella Kademarks tur. Båda politikerna sågs senare tacka Morgan för Mat&Prat-lunchen på sociala medier.  

Företagarna har släppt rapporten Småföretagarna och jobben med dagsfärsk statistik som visar att nettotalet för sysselsättning föll i fjol från plus fyra till minus nio, vilket är den lägsta nivån sedan den globala finanskrisen 2008/09 och det är de minsta företagen som tagit den hårdaste smällen, skriver Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor