För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Blev det samspel under Samspelet angående parkeringsfrågan?

Publicerad 29 nov 2017
Den 17/11 var Företagarna Göteborg representerade under Samspelet, ett forum där företagare, branschorganisationer, tjänstemän och politiker möts. Den hetaste frågan som diskuterades var jakten på p-platser som kommer behövas när 7000 parkeringsplatser beräknas försvinna i Göteborg.

Utgångspunkten för årets upplaga av Samspelet var hur Göteborg kommer drabbas om de 7000 beräknade parkeringsplatserna försvinner utan att ersättas. Företagarna har tidigare uppmärksammat frågan och visat hur centrumhandeln och arbetspendlingen kommer att påverkas om detta förslag blir verklighet.

                  

Monica Crusner, ordförande för Företagarna Göteborg talade bland annat om den aktion som Företagarna genomförde 11/11, där hantverkare testade att åka kollektivtrafik med tunga material och cyklade med toalettstol på pakethållarna. Denna aktion genomfördes för att påvisa hur hantverkana kommer att drabbas när de inte kan komma fram med material och verktyg, men även hur handlarna kommer att förlora intäkter när de inte får leveranser och kunderna inte kan parkera.

 ”Vi måste hjälpa staden att komma till insikt om hur invånarna påverkas och släpper inte den här diskussionen förrän de borttagna platserna är ersatta” menar Monica Crusner.

Vill du se hela debatten från samspelet och läsa mer kring evenemanget? Klicka då in dig här

Vill du följa diskussionen och engagera dig i debatten? Följ oss på Facebook

Taggar
Fler nyheter från Företagarna