podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Intervju med Jessica på MrsHyperPlay!

Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet, denna vecka har vi träffat Jessica Stigsdotter Axberg!

-Vad gör ni på ert företag?

MrsHyper startade som en idé och grundades som företag 2015 av mig, Jessica Stigsdotter Axberg.

Verksamheten består idag bland annat av föreläsningar, bokproduktioner, blogg, vlogg via MrsHyperPlay, terapi och skolpolitiska debattinlägg.

 

-Hur kom du fram till att du ville arbeta med just detta?

Min son fick diagnosen adhd 2009 och då fanns det i stort sett inga framtidsutsikter och otroligt lite information om diagnosen. Jag började föreläsa som Hjärnkollambassadör om hur man kunde få en bättre vardag trots att man hade en NPF-diagnos*. (*NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar såsom adhd, autism, tourette och språkstörning).

2012 skrev och illustrerade jag boken ”Jippie jag har ADHD” som var den första barnboken i Sverige om adhd och i år firar boken 10 år med över 30 000 tryckta exemplar. Det blev starten på Jippieserien och ett flertal böcker om barn med olika diagnoser.

Behovet av information om NPF blev bara större och större. Ca 10-15% har en NPF-diagnos i Sverige idag. Ca 1% har autism, ca 5% har adhd, ca 10% språkstörning och många har flera relaterade diagnoser som dyslexi. Det blev fler och fler föreläsningar och till slut täckte uppdragen hela min arbetstid och jag fick helt enkelt byta inriktning.

 

-Vad är du mest stolt över, när det gäller ditt arbete?

Förutom att jag känner till många barn som känner sig mindre ensamma tack vara böckerna så är det att vi sjösätter en playtjänst den 1 september. På MrsHyperPlay.se vloggar jag om allt det man behöver veta om olika diagnoser inom NPF. Eftersom många har svårt att ta till sig texter men inte poddar och filmer kändes det helt logiskt att gå över till det här mediet. Dessutom har tekniken blivit så lättillgänglig så kändes det rätt i tiden och inte så svårt att starta en play-kanal.

 

-Hur har pandemin påverkat er?

Några föreläsningar blev skjutna på framtiden, men över 90% blev istället avbokade eller bokades inte på alls. Jag tog en projektanställning på ett företag i Uppsala där jag stöttade människor som arbetstränar för att komma tillbaka till arbete efter sjukskrivning. En hel del av de jag mötte hade en NPF-diagnos och det kändes fint att kunna få bidra med den kunskap jag skaffat mig under dessa år.
Och det resulterade i att jag också nu föreläser och coachar om NPF på jobbet.

 

-Var ser era framtidsplaner ut?

Framtidsplanerna är att driva MrsHyperPlay framåt och utveckla de tjänsterna som ska finnas tillgängliga där. Jag hoppas så klart på en anstormning men vet att jag har en smal målgrupp i Sverige. Jag ser fram emot fler samarbeten som Infoteket i Uppsala, FunkaMera.se och Unionen där jag kan få utlopp och paketera mina NPF-kunskaper

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.