podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - dagsfärska nyheter om företag i hela Sverige

Starta konkurrerande verksamhet till tidigare arbetsgivare

Funderar du på att starta eget inom samma område som det företag som du nu är anställd i? Missa inte dessa regler!

För den som är anställd i ett företag, men är sugen på att starta en liknande verksamhet, finns regler kring konkurrens  som är viktiga att följa.

Att starta och driva företag som blir en konkurrent till företaget man är anställd räknas som illojalt mot arbetsgivaren och är inte tillåtet. Det gäller också förberedelser till att starta en konkurrerande verksamhet. Det spelar ingen roll om du redan sagt upp dig, så länge du har uppsägningstid kvar är man anställd.

När uppsägningstiden är slut är det tillåtet att starta konkurrerande verksamhet. Undantag finns för de som i sin anställning är bunden av en konkurrensklausul som hindrar det.

Har du frågor kring konkurrerande verksamhet och illojalitet? Prata med Företagarnas jurister - kostandsfritt för dig som medlem

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.