headphones newspaper video-player

Nominerade genom åren till Årets Företagare

Här kommer vi samla senaste årens finalister på riksnivå.

 

Finalister 2017

Maria Åkerberg med företaget Dermanord Svensk hudvård AB, Västra Götaland, blev Årets Företagare i Sverige 2017. Här ser du alla regionala vinnare av Årets Företagare som var med och slogs om titeln den 13 oktober 2017.

Jonas Karlsson PQ Projektledning, Södermanland

Har på bara tio år vuxit sig till ett starkt och lönsamt företag i Mälardalen inom rådgivning och projektledning för aktörer inom bygg, anläggning, installation och fastighet. Det har de gjort genom att specialisera sig på att ta ansvar för att leda, planera och genomföra projekt men också genom att satsa på att bygga en bra personalkultur. Företaget leds med tydliga målsättningar för tillväxt och mäter årligen både hur bolaget och dess medarbetare mår.

Anders och Jan Åke Snar

Harsa konferens och fritid AB, Gävleborg

De driver en av Sveriges främsta anläggningar för längdskidåkning och satsar stora resurser på att sköta sina skidspår. Verksamheten har hela tiden utvecklats och anläggningen har byggts ut och expanderat. Anders och Jan Åke visar att satsning på kvalitet och service vinner i längden.

Torbjörn Peltonen

Scanbox Thermoproducts AB, Blekinge

En innovatör i sin bransch. Företagaren har på ett förtjänstfullt sätt utvecklat och förädlat en produkt och verksamheten har nått framgång på stor marknad, både i Sverige och internationellt. Omsättning har fördubblats på fem år, med god lönsamhet.

Henrik Didner & Adam Gerge

Didner & Gerge Fonder AB, Uppsala

De har verkat under lång tid i en tuff bransch och på en hårt utsatt marknad med många stora, internationella aktörer som konkurrenter. Trots stark tillväxt har man lyckats behålla och utveckla befintliga kundkontakter och ständigt skapat nya. Genom ett personligt förhållningssätt till sina kunder känner varje kund sig sedd.

Ann-Christin Bergstedt

Nemax Miljöhantering AB, Örebro

Med ett medvetet val att utgå från Skoftesta Gård i Lekebergs kommun signalerar Nemax en hög trovärdighet kring miljöhantering och arbetar målmedvetet och fokuserat för en god miljö och hållbar utveckling samtidigt som kundens verksamhet och behov står i fokus.

Josef Sirugo

Sura Bemanning, Västmanland

Företaget har genom hårt och metodiskt arbete etablerat sitt företag i kommunen. Han har med engagemang, kreativitet och vilja, skapat ett företag som förser ortens industrier med kompetens i världsklass, från alla världens hörn.

Ann och Janne Eriksson

Snöborg gård, Dalarna

Har med en uttalad ambition om att vara mest lönsamt i sin bransch visat att de ligger i linje med den ambitionen. Branschen de verkar inom genomgår stora förändringar. Företagarna har ändå lyckats att skapa en stabil lönsam tillväxt både inom och utom Sverige samtidigt som de skapat arbetstillfällen med stor bärkraft.

Kristoffer Böök

Bimex Verktyg AB, Östergötland

Bimex Verktyg AB har tillverkat och sålt verktygskomponenter sedan 1982. Kunderna finns i hela Sverige från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. Från att vara ett handelsföretag har man byggt upp egen tillverkning av stansar och dynor, vilken ger företaget storflexibilitet när det gäller både standard- och specialdimensioner. Ett omfattande miljötänk kännetecknar företaget i allt från tillverkningsmetoder till färdiga produkter.

Karl-Anders Sundin

Dockstavarvet, Västernorrland

Varvet grundades av K-A Sundins farfar 1905. Under K-A Sundins ledning har företaget genom långsiktighet och stor lyhördhet för kundens behov befäst positionen som ledande tillverkare av aluminiumbåtar.

Johan Olsson

Postiljohan i Karlstad AB, Värmland

Johan och Postiljohan AB har utmanat de stora aktörerna på marknaden och har etablerat sig som ett självklart och miljövänligt alternativ i Karlstad med omnejd. Bolaget har funnits i drygt 20 år och har under de senare åren haft en stabil omsättning och lönsamhet.

Annica Forsgren Kjellman och Mikael Kjellman

Skincity Sweden AB, Stockholm

Med mycket skinn på näsan och jävlar anamma tog vår vinnare sig in på en tuff marknad på ett helt oprövat och nytt sätt. Företaget startades hemma i vardagsrummet för sex år sedan och har sedan dess vuxit och blivit en av de största och bredaste aktörerna inom sin bransch. Med en omsättning på närmare 200 miljoner kronor och 60 anställda driver de idag företaget med ett koncept som de är ensamma om. Med en enorm omtanke om kunden, dess behov och önskemål får kunden alltid det lilla extra i både bemötande och i sina leveranser.

Jan Höjman, Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström

Tailor Store Sweden AB, Skåne

Har lyckats förnya en annars traditionell bransch "skrädderi" och sälja måttbeställda kostymer, skjortor och andra plagg som kunderna får utforma på nätet. Historien började 2003 när företaget grundades av Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström. Verksamheten har sedan växt i storlek och omsätter idag drygt 60 miljoner kronor.

Christina Skoog och Roland Skoog

Skoogs Handel AB, Norrbotten

Familjeföretaget Skoogs bildades 1962/63 av Tage Skoog. Koncernen, som fortfarande ägs av grundarfamiljen, heter idag Skoogs Handels AB och förfogar över fem olika varumärken med huvudinriktning bränslen/energi, fastigheter och hotell. Inom fastigheter finns även ett stort engagemang för handel och shopping i och med köpcentrumet Småstaden.

Kjell-Åke Elverum

ELAB Däck AB, Jämtland Härjedalen

Kjell-Åke ”Putte” Elverum är en miljömedveten entreprenör och tävlingsmänniska med stenkoll på siffror. Han började i däckbranschen redan som 18-åring för nästan 50 år sedan. Med egna distributionsenheter i Huskvarna och Strömsund och med sju egna lastbilar förser man sina kunder över hela landet med säkra däck.

Maria Åkerberg

Dermanord Svensk hudvård AB, Västra Götaland

Årets Företagare är en sann entreprenör som, för drygt två decennier sedan, totalt bytte bransch för att satsa på sitt stora intresse. Med medmänsklighet och omtanke om vår miljö har hon byggt upp ett starkt företag med mycket god lönsamhet. Hon har målmedvetet följt sin övertygelse och utvecklar produkter som ligger i framkant, både ur ett tekniskt- och ur ett hållbarhetsperspektiv. Med sin filosofi uppmanar hon till medveten konsumtion och erbjuder helt naturliga produkter med ekologiskt innehåll.

Håkan Axelsson

FC Gruppen, Jönköping

År 2016 har företaget intagit en ohotad topplacering i Jönköping med en av sina anläggningar och även nått sin största omsättning så här långt. Denna bedrift blir inte mindre imponerande med hänsyn till byråkratins ”hisnande” uppförsbacke för att försvåra företagets framfart på resan mot sin högsta höjd.

Mattias Jonsson

WB-Trä AB, Västerbotten

WB Trä startade 1997 och togs 2010 över av Mattias och Anders Rönnlund och har inriktat sig på specialsnickerier. De finns i Burträsk, några mil sydväst om Skellefteå. Allt baserat på en kombination av hantverkstradition och modern teknik. Det har gjort att man kunnat hävda sig väl på en tuff marknad.

Rickard Olsson, Perry Svensson och Håkan Östangård

WIP Counsulting AB, Kronoberg

WIP Consulting är ett företag med bred erfarenhet och god kunskap av högteknologiska industrier. Deras affärsidé är att leverera och installera automations koncept till industrin, där de kan hjälpa ”Från Idé till komplett färdig anläggning”. Företaget har det senaste året kraftigt ökat sin vinst i jämförelse med tidigare år och har visat sig vara en stark partner och stabil leverantör.

Filip Klasson och Niklas Nordheim

Hatstore Scandinavia AB, Kalmar

Hatstore grundades 2011 och har sedan dess gjort en resa i snabb takt. Från att ha fått rum med hela verksamheten på 10 kvadratmeter så har de idag lokaler på över 1000 kvadrat. Idag har Hatstore internetbutiker i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien, USA, Sydkorea och Nederländerna med flera.

Jonas Lagnell, Jerker Lagnell och Elisabeth Wöhl Lagnell

Laxbutiken i Heberg AB (Lagnell Group AB), Halland

Laxbutiken butik och restaurang erbjuder Sveriges största laxsortiment med verksamhet utmed motorvägen i Halland och i Bohuslän. Då Laxbutiken tog steget och byggde en ny anläggning utmed nya motorvägen var kravet att fördubbla omsättningen på ett år. Detta överträffades och företaget växte och utökades med fler enheter allt eftersom åren gick.

Henrik Ringbom

BRS Networks, Gotland

Sverige är ett förebildsland när det gäller utbyggnaden av fiber. Här har BRS Networks varit delaktiga och har snabbt sett affärsmöjligheterna i detta. De har växt snabbt och tittar idag vidare på Europamarknaden. 80% av alla hem i Europa har inte fiber så möjligheterna är stora.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD