För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Störst tillväxt i Norberg

Norberg är årets företagarkommun 2012 i Företagarnas och UCs tillväxtmätning för 2011. På andra plats kommer Arjeplog och på tredje plats Kumla. – Företagande och enskilda företagares satsning är avgörande för tillväxt och jobb och därmed för att hela Sverige ska kunna leva. Det är entreprenörer – inte politiska beslutsfattare – som bygger välstånd och jobb, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna.

2011 var ett starkt år för företagande i Sverige, året kännetecknas av bra tillväxt och resultatutveckling. I hela 283 kommuner ökade omsättningen i mer än hälften av företagen. Resultatnivån har också förbättrats kraftigt i de senaste årens undersökningar. I årets undersökning är det 215 av 287 kommuner där fler än hälften av bolagen redovisar ett förbättrat resultat jämfört med året innan.

– Det är mycket positivt att en betydande andel t av företagen visar förbättrad kreditvärdighet vilket skapar goda förutsättningar för att kunna fler affärer. Det är även glädjande att se att antalet nya företag ökar vilket på sikt kommer att skapa nya arbetstillfällen, säger Anders Hugosson, vd för UC.

Årets Företagarkommun är ett gemensamt projekt mellan Företagarna och UC. Syftet är att uppmärksamma de kommuner där företagandet utvecklats bäst under det gångna året. Undersökningen bygger på företagens bokslut för 2011. Årets Företagarkommun mäter tillväxt genom fyra parametrar; omsättning, resultat, kreditvärdighet och antal företag.

För mer information, kontakta:
Anna Söderström, pressekreterare Företagarna
telefon: 072-250 75 80

Roland Sigbladh Marknadschef UC
telefon: 073-914 84 60

Taggar
Riks Rapport
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.