För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur vet du om det är Företagarna?

Allt är inte vad det ser ut att vara. Se upp för vilseledning och bedragare som rider på Företagarnas goda renommé.

Alla som navigerar och agerar digitalt behöver vara vaksamma, eftersom det tyvärr finns gott om aktörer som har ont uppsåt. De kan vara ute efter att vilseleda eller begå bedrägeribrott. Ju mer personlig information och känsliga data som finns online, desto viktigare är det att tänka på säkerhet. 

För att göra det lättare för dig att avgöra om det verkligen är vi på Företagarna eller inte som kontaktar dig har vi sammanställt några tips på vad du ska vara uppmärksam på och hur du bör agera om du tror att allt inte står rätt till.

Uppgiftsfiske

E-post, sms eller telefonsamtal är exempel på kanaler som bedragare använder för att komma åt personuppgifter och annan känslig data som de kan använda i bedrägerier eller annan brottslig verksamhet.

Var uppmärksam på uppmaningar om att besöka en webbplats som utgör sig för att vara Företagarna. Företagarna skickar regelbundet ut nyhetsbrev, tar kontakt över telefon och delar länkar i sociala medier, men vi uppmanar dig inte att gå till webbplatsen för att logga och uppdatera dina uppgifter.

Falska webbsidor kan vara förvillande lika äkta. Om du är osäker, logga inte in, utan gå alltid till inloggningen via foretagarna.se.  Kontakta gärna medlemssupporten och berätta om du ser något som är suspekt.

Falska samarbeten

Företagarna samarbetar med många kända varumärken, bland annat genom våra uppskattade medlemsförmåner. Tyvärr finns det företag och organisationer som utger sig för att vara Företagarna eller säger att de har ett samarbete med oss och kontaktar företagare för att sälja in tjänster och lösningar. Det behöver inte handla om bedrägeri i lagens mening, utan kan vara vilseledande marknadsföring.

Företagarna kontaktar medlemmar om förmåner, men våra förmånsparterns kontaktar inte våra medlemmar direkt. Om någon utgör sig för att ta kontakt i samarbete med Företagarna eller en av Företagarnas förmånspartner ska du tack nej. Kontakta gärna medlemssupporten och berätta om det händer dig.

Sprid inte falska uppgifter

Företagarna bedriver inflytelserik opinionsbildning. Tyvärr finns det aktörer som av olika skäl sprider vilseledande uppgifter om Företagarna. Det kan handla om allt från ren desinformation till illvilliga tolkningar. Tycker du att något som du ser i sociala media verkar konstigt, sprid inte informationen vidare utan ta kontakt med din närmaste förening eller regionkontor.

Vidare läsning

Internetstiftelsen har en fyllig och bra guide om hur du kan skydda dig mot bedragare och bedrägerier på nätet.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.