För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Philip Sorting är Årets Unga Företagare i Uddevalla

Publicerad 23 jan 2024
Med sitt företag Carl Elvis Måleri AB har Philip Sorting tilldelats utmärkelsen Årets Unga Företagare i Uddevalla. Att inte glömma bort hälsan är Philips bästa företagartips.                                                                                                             – Mår du bra så mår företaget bra. Din energi speglar företagets resultat, menar Philip.

 Vad var det som fick dig att bli företagare?

– För att vinna pris kanske jag borde svara att det var för att jag ville skapa ett företag och en kultur där alla kan få ut det mesta av sig själva, där vi kan inspirera andra och i bästa fall hjälpa andra människor. Det var dock inte varför jag startade företag (Carl Elvis Måleri) när jag var 17 utan det grundade sig nog snarare i en vilja att bevisa för mig själv och andra på något sätt. Jag har alltid varit inspirerad av andra som gått sin egen väg både inom idrott och företagande. Människor som bestämmer sig för att de ska göra något till 100% tyckte jag och tycker fortfarande är väldigt inspirerande.


Vad gör ditt företag?

– Carl Elvis Måleri AB är en målerifirma där vi utför allt inom måleri. Till exempel spackling, målning invändigt och utvändigt, tapetsering och diverse golvmålningar. Bohand AB är mitt nya företag, vilket är en digital plattform som inom kort kommer lanseras på nätet. På denna plattform kan privatpersoner sälja sin bostad på ett nytt och unikt sätt som underlättar för både privatpersoner och mäklare jämfört med en normal säljprocess.


Vad är det ni gör i ditt företag som sticker ut från mängden och gör er unika?  

– I måleriet så jobbar vi nästan enbart mot privatpersoner vilket många tycker är krävande. Vi låter kunderna vara precis hur krävande de vill och ser till att den mest krävande kunden är nöjd i slutändan. Vi får in mycket kunder via sociala medier där vi använder oss av en modern marknadsföringsstrategi där intresserade enkelt kan fylla i formulär som vi sedan kan ta del av. Vi försöker hela tiden testa nya metoder och verktyg för att effektivisera vårt arbete och kunna bli mer konkurrenskraftiga. Gällande Bohand så är hela plattformen i sig något helt nytt och unikt som sticker ut från mängden. Tanken är att man genom att svara på några enkla frågor i slutändan kan få sålt sin bostad till ett pris man är nöjd med till ca 90% mindre tid nedlagt och 75% mindre pengar investerade i självaste affären.


Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att jag skapat en arbetsmiljö och ett sätt att försörja sig på för mina kollegor som de trivs och mår bra i.


Berätta om företagets framtidsvisioner.

– I måleriet vill jag kunna skapa en kultur där vi jobbar som ett lag, där alla vill framåt, utvecklas och hela tiden gör sitt bästa. Att denna kultur även attraherar andra att vilja jobba med oss och inte minst att kunderna känner av vårt engagemang i det vi gör. När det kommer till Bohand så vill jag att det ska kunna bli ett komplement till att sälja sin bostad på det vanligaste sättet idag.


Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att inte glömma bort hälsan. Om du mår bra så kommer företaget att må bra. Din energi speglar företagets resultat, är min upplevelse.


På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Först och främst gäller det att jag och mina kollegor hittar en struktur och organisation som är hållbar över tid. I takt med att företagen växer så måste man ständigt förändra och utvecklas för att kunna behålla en hållbarhet som fungerar över tid. Inte minst när det kommer till hållbarhet ur miljösynpunkt.

Juryns motivering

Philip är en strålande representant för unga företagare och förtjänar detta pris för sitt exceptionella arbete och för den inspiration han ger till andra unga människor. Trots sin unga ålder på 22 år, startade Philip sitt företag redan vid 17 års ålder och har sedan dess framgångsrikt byggt upp och utvecklat sin verksamhet. Hans positiva och energifyllda attityd skapar en trivsam arbetsmiljö och gör honom omtyckt av både kunder och kollegor.

Philip är en värdig kandidat för priset som Ung Företagare. Vi är stolta över att ha dig och företaget Carl Elvis Måleri AB, här i Uddevalla! Och det är med glädje du i år tilldelas priset Årets Unga Företagare 2023.

 

Fler nyheter från Företagarna