podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Galakväll med regionfinal för Årets Företagare & Årets Unga Företagare

Publicerad 12 sep 2023
Vilken fest det blev när vi samlade Årets Företagare och Årets Unga Företagare från hela Västra Götaland för regionfinal på Åhaga i Borås! Alla lokala vinnare hyllades på scenen och mot slutet av kvällen avslöjades slutligen vilka som blev Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Västra Götaland 2023.
Alla lokala vinnare blev hyllade på scenen under regionfinalen. Bläddra med pilen för fler bilder! Foto: Emma Ekstrand

Kvällen startade med välkomstdrink och mingel, innan Monica Crusner, ordförande i Företagarnas regionstyrelse och regionchef Mikael Erlandson, hälsade alla välkomna från scenen. De inledde med att berätta att vinnarna av Årets företagare och Årets Unga Företagare i kommunerna representerar 72 olika företag. De har tillsammans 1 500 personer anställda, betalar lönekostnader på 913 miljoner kronor varav 300 miljoner kronor går som inkomstskatt till kommunerna och regionen. Tillsammans påvisar de 72 företagen ett resultat på 570 miljoner kronor och de betalar 117 miljoner kronor i bolagsskatt till statskassan!

Kvällens konferenciär var Åsa Eriksson Berggren, som inledde med att presentera alla samarbetspartners, som bidragit till att möjliggöra galakvällen samt kvällens eminenta husband från Sjuhärad – Lotta Arthurén band. Bandet spelade "Simply the best" medan alla lokala vinnare gick upp på scenen och fick ta emot hyllningar, applåder och folkets jubel. 

Medan gästerna avnjöt en trerätters middag rev bandet av några sköna låtar och komikern Ina Lundström underhöll med en ståuppföreställning. 

Flera lokala Årets Företagare och Årets Unga Företagare intervjuades runt borden under middagen och vi fick höra om flera intressanta företagarresor, innovationer och uppskattade arbetsplatser. Nervositeten steg under kvällens gång bland en del av de 250 gästerna, som undrade om just de skulle kamma hem en av kvällens utmärkelser.

Maria


En av jurymedlemmarna, Maria Åkerberg (Årets Företagare i Sverige 2017), intervjuades på scenen och fick berätta om juryns tuffa arbete med att utse vinnare bland alla fantastiska företagare. Övriga jurydeltagare är Fredrik Olsson – Miami Advertising AB, Olof Nilsson – Medins Havs- och Vattenkonsulter AB, Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB och Mikael ”Dugge” Engström – Dugges Bryggeri AB.

 

Till slut sprättade Monica Crusner de guldkuvert som innehöll motiveringarna för Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland. Det blev Svante Olsson, som med sitt företag ElektroSkutt i Trollhättan, utsågs till Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2023. Årets Företagare i Västra Götaland blev Tom Nilsson och David Ekelund, som driver sitt företag Icebug i Partille.

Läs motiveringarna och vinnarnas kommentarer här: Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland har korats.

Nu går resan vidare för våra regionvinnare, som är Västra Götalands finalister på Årets Företagare i Sverige den 21 oktober i Stockholms stadshus. Vi önskar dem stort lycka till!

Stort tack alla som deltog under kvällen! Se filmen från regionfinalen nedan:

 

 

Fler nyheter från Företagarna