För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Mark ser goda utvecklingsmöjligheter

Publicerad 4 maj 2022
Tommy Klasson och Henrik Mårtensson, duon bakom företaget SGA Conveyor Systems i Marks kommun, är en helhetsleverantör inom materialhantering och beskriver sig som ett ungt företag med mycket nytänk och korta beslutsvägar.

Grattis till utmärkelsen! Berätta lite kort om ert företag!

SGA Conveyor Systems (SGA) har i flertalet år hjälpt kunderna att effektivisera sin materialhantering. Idag riktar vi oss i stor utsträckning till e-handelsaktörer som behöver anpassade automationslösningar. Paketsortering är huvudfokus i verksamheten och skräddarsydda lösningar skapas för varje installation. System levereras till kunder i hela Norden.

Vad tror ni är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  

− Vi är ett ungt företag med mycket nytänk och korta beslutsvägar, flexibla med stor uppfinningsrikedom och hjälper kunder att förverkliga deras idéer. E-handeln strävar hela tiden efter att bli mer effektiv och minska leveranstiden till kunderna. En nyckelfaktor i ett effektivt flöde är sortering och packning, vilket vi med vår kunskap och våra produkter hanterar. Trenden bland e-handelsbolag att själva hantera och sortera sitt gods innan det fraktas iväg är stark och för denna kundgrupp är återbetalningstakten på en investering relativt låg. Många av våra kunder är bäst i klassen – vilket ger stora ringar på vattnet.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

−Vi arbetar så lokalt som möjligt för att hålla leveranskedjan kort. Många av vår stora underleverantörer återfinns i närområdet. Vi bygger smarta maskiner med låg energiförbrukning och vi arbetar på omställning av fordonsflottan till mer miljövänliga alternativ. Hållbarhet blir en alltmer viktig fråga för oss och våra kunder vilket medför att vi framåt kommer arbeta än hårdare på denna punkt.

Vilken är er största styrka som företagare och ledare?  

− Vi är lagspelare – bra på att delegera och få varje individ att utvecklas och ta ansvar för sitt område. För oss är det oerhört viktigt att hela företaget är med på vad som händer och att alla är lika viktiga för att företaget skall växa och må bra. Vi är positiva med stort fokus på att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt för de anställda. Det skall kännas inspirerande att komma till jobbet vilket leder till att varje individ presterar bättre.

Hur skulle era medarbetare beskriva er som ledare/företagare?   

− Jordnära, generösa, på samma nivå på ett sätt som är behagligt, snackar om samma saker i fikarummet, lyhörda.

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter med företaget?

− Det finns stora utvecklingsmöjligheter då branchen (e-handeln) hela tiden ökar. Vi ser möjligheten att ge oss in i nya länder, utveckla produktsortimentet och att fortsätta hjälpa befintliga kunder i deras tillväxtresa.

Juryns motivering:

Två drivna företagare med hög precision i allt dom gör. Tillsammans har dom skapat en lagspelare som jobbar hårt i bakgrunden. På kort tid har positionerna flyttats fram och idag är man en viktig nyckelspelare i allt fler av Sveriges mest framgångsrika lag där ergonomi och arbetsmiljö löper parallellt med effektivitet och lönsamhet.

Fler nyheter från Företagarna