podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Värmland: "Här är tre konkreta förslag för att minska regelbördan"

Publicerad 8 aug 2022
Enligt Företagarnas undersökningar lägger en företagare i genomsnitt tio timmar i veckan på administration av olika regler.

Tid som skulle kunna läggas på att utveckla det egna företaget, och i förlängningen skapa nya jobb och mer pengar till den gemensamma välfärden. Slutsatsen blir att staten, regionerna och kommunerna inte borde ha en enda regel som inte behövs, och inte begära in ett enda dokument som inte är helt nödvändigt, skriver Eva Cooper, regionchef Företagarna Värmland, Pontus Lindström, Företagarnas expert på lokalt företagsklimat och Helena Fond, Företagarnas expert på regelförenkling i en debattartikel på NWT.se.

Värmland har inte råd med att företagare oroar och administrerar bort sin tid. Vi behöver de arbetstillfällen som finns i företagen i dag och kanske ännu mer de som kan skapas imorgon. Våra kriströtta företagare behöver orka starta om och tänka nytt för att komma tillbaka ännu starkare.

Företagarnas experter föreslår följande:

  •  Gör en bred översyn av de regler och avgifter som företagen behöver följa och betalar till kommunen.
  • Fortsätt att göra affärer med näringslivet. Företagarna ser en risk att regionen och kommunerna i Värmland kommer dra i handbromsen för att förbättra sin egen ekonomiska situation.
  • Kommunerna måste omförhandla rigida kontrakt och upphandlingar där de drastiska kostnadsökningarna på många varor och tjänster nu drabbat företagen hårt utan möjlighet till kompensation.
Fler nyheter från Företagarna