För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Arbetsmiljön i fokus hos VMI AB

Publicerad 3 feb 2023
Vinsten i tävlingen ”Den bortglömda arbetsplatsen” gör det möjligt för Malung-företaget att göra ett rejält lyft avseende arbetsmiljön i vår.
Pontus Säfström är vd på VMI AB i Malung.

Västerdalarnas Mekaniska Industri i Malung, eller VMI AB som många säger, har lanserat en ny logotyp och satsar på att fräscha upp allt från arbetskläder till skyltar på lokalen. Företaget ”kammar sig, snyggar till sig, siktar uppåt och framåt!” som de själva uttrycker saken på Facebook.

I mars kommer ett team från IKEA att anlända till VMI AB för att ta nästa steg. Företaget vann nämligen tävlingen "Den bortglömda arbetsplatsen" som Företagarna arrangerade för tredje gången i fjol i samarbete med IKEA. Priset är en makeover av arbetsplatsen till ett värde av upp till 100 000 kronor.

− Det känns jättebra att vinna tävlingen och ska bli oerhört roligt att få ge tillbaka till våra medarbetare genom detta projekt, säger vd Pontus Säfström.

Förberedelserna pågår redan. Det är en hel del som ska klaffa.

− Vi är i full gång med arbetet tillsammans med IKEA. Målsättningen är att implementeringen ska ske under vecka 10, säger Pontus.

Robotar och spetskompetens

Nu finns det inget bortglömt med VMI AB. Tvärtom är företaget i framkant inom sin bransch. Det är verksamt inom mekanisk industri, närmare bestämt skärande bearbetning av metall. VMI AB har en avancerad maskinpark med CNC-maskiner, robotar, smarta verktygsskåp och egenutvecklade appar och medarbetare med spetskompetens för att kunna utföra komplicerad tillverkning av en rad olika detaljer och komponenter.

Det som ska fräschas upp är gemensamma utrymmen och kontor i lokalerna.

− Målsättningen är att vi ska göra om vår matsal samt två kontor. Utöver detta kommer vi, om budgeten tillåter, jobba vidare med ett mötesrum och skissa på insatser i vårt kök, säger Pontus.

Som en tidskapsel

Det var Pontus far, Rauld Säfström, som grundade företaget på 1970-talet. Sedan dess har mycket hänt.

− Med tanke på att våra lokaler i dag till viss del känns som en tidskapsel så är förväntningarna stora. Till viss del har de redan infriats i det att vi får professionell hjälp och att vi redan nu vet att det kommer bli ett rejält lyft, säger Pontus.

I en industriell verksamhet är så klart den fysiska arbetsmiljön helt central och hos VMI AB står säkerhet högt på agendan. Företaget involverar och engagerar samtliga medarbetare i utvecklingen av verksamheten. Pontus tror därför att arbetsmiljö kommer att påverkas positivt av vårens förändringar.

− Jag ser bara positivt på detta. Vi kommer få betydligt behagligare ytor att vistas i och en mer ändamålsenlig utformning. Det blir ett rejält lyft avseende arbetsmiljön på alla sätt och vis! säger han.

Bra med tävlingar

IKEA är en uppskattad förmånspartner för Företagarnas medlemmar. Tävlingen ”Den bortglömda arbetsplatsen” är ett exempel på bredden inom samarbetet. På frågan om det är bra att Företagarna gör tävlingar med våra förmånspartners har Pontus ett kort och rakt svar.

− Det tycker jag absolut!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna