För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

106 förslag för ett bättre företagsklimat

Publicerad 20 maj 2022
Vi är den starka rösten för bättre företagsklimat, sade Företagarnas samhällspolitiska chef Fredrik Östbom på fredagen.
Företagarnas samhällspolitiska chef Fredrik Östbom presenterar valplattformen. Foto: Fotograf Ristenstrand.

På fredagseftermiddagen gick Företagarnas samhällspolitiska chef Fredrik Östbom upp på scenen på Louis De Geer i Norrköping, platsen för Företagarnas kongress. Med sig i handen hade han Företagarnas valplattform i ett behändigt och samtidigt matnyttigt format. En broschyr på 49 sidor fullspäckad med förslag inom 25 politikområden – 106 närmare bestämt.

− De här 106 förslagen har vi arbetar med under en lång tid. Vi har tagit fram policy, författat rapporter, skrivit remissvar och tittat igen på varje område och vässat förslagen ännu mer. Vi har gjort allt så tydligt som det går, sade han.

Utan företag stannar Sverige och när företagen växer, växer Sverige. Det är genom att frigöra kraften i människor – entreprenörer och innovatörer – som det går att få fler företag att växa. Det är kärnan i budskapet som Företagarna förmedlar inför höstens val.

Det finns tre övergripande reformområden i valplattformen:

  • Minskad regelbörda
  • Minskad beskattning av företag och företagande
  • Sänkta kostnader att anställa och tillgång till kompetent arbetskraft.

− Vi jobbar 365 dagar om året för ett vassare företagsklimat och vi gör det bra. Vårt budskap når ut och når fram. Vi är den starka rösten för företagarfrågor i Sverige. Nu ska vi höja oss ett snäpp till i valrörelsen, sade Fredrik Östbom.

Partiledarna som gästade Företagarnas kongress fick alla med sig valplattformen.

Fler nyheter från Företagarna