För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Årets företagare 2018 i Nässjö

Anders Löfgren vann utmärkelsen Årets företagare 2018 i Nässjö kommun.
Från vänster ses Anci Magnusson kommunstyrelsens ordförande, Margareta Carlsson ordförande Företagarna Höglandet, pristagaren Anders Löfgren, Claes Johansson VD Nässjö Näringsliv och Kurt Johansson kommunfullmäktiges ordförande.

Årets företagare i Nässjö kommun delar vi i Företagarna ut i nära samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Utmärkelsen går till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Årets Företagare i Nässjö 2018 driver bl.a. Svensk Tågkraft AB och det är Anders Löfgren. Stort grattis, Anders!

Juryns motivering

”Årets företagare har byggt upp en framgångsrik verksamhet där lok servas, repareras och hyrs ut. Företagaren tar ett extra stort ansvar i branschen för att tågen ska rulla och stöttar både kollegor och konkurrenter. Nu byggs en ny lokverkstad i Nässjö, där man även hyr ut till kollegor. Företagaren har genom åren breddat med nya affärsområden som uthyrning, men också speciella komplexa transporter. Det tänks nytt i många sammanhang, inte minst inom området utvecklings- och säkerhetssystem.”

Om priset Årets företagare

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Goda företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas. Den som utses till Årets Företagare har gjort något utöver det vanliga, uppfyllt en mängd kriterier.

Formella kriterier, som att man är en säker aktör som företagare och inte har några allvarliga betalningsanmärkningar och inte är dömd i domstol.

Finansiella kriterier, som att företaget man driver ska ha uthålligt god lönsamhet vilket betyder att man antingen ska vara långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt.

Företagaren själv ska ha ett majoritetsägande av företaget, ha företaget som sin
huvudsakliga sysselsättning och aktivt driva företaget.

Så kommer kriterier som verkligen utmärker företagaren. Man ska visa gott ledarskap och vara en god förebild och ambassadör för företagare. Det kan till exempel handla om att ta samhällsansvar, delta i lokalsamhället, uppmuntra mångfald och påverka på ett positivt sätt.

Slutligen ska Företagaren visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempelvis genom att ha gjort något nytt i sin bransch, utvecklat en befintlig produkt eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Det är samma kriterier på lokal-, regional- och riksnivå.

Årets Företagare nomineras till regionfinalen. Vinnaren i regionfinalen nomineras till Årets Företagare i Sverige som utses under festliga former i Blå hallen i Stockholm mot slutet av året och sedan har ett år fullt av aktiviteter och promotion framför sig.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.