podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas oro efter återinförandet av stöden: "Anar oråd"

Publicerad 20 dec 2021
Nu återinförs pandemistöden. Men det får Företagarna i Halmstads ordförande Lotta Ericsson att ana oråd.

Att glädjas över beskedet om att pandemistöden till företagare återinförs är svårt menar Lotta Ericsson, ordförande i Företagarna Halmstad, uppger P4 Halland:

- Det som gör att jag reagerar är ju för att man anar skarpt läge längre fram om man nu inför detta redan för december månad? Vad kommer på presskonferensen under nästa vecka som man är varnad för? säger Lotta i en intervju med P4.

Under hösten drogs de tidigare pandemistöden tillbaka och samhället började öppna upp igen. Men den ökade smittspridningen har lett till återinförandet av restriktioner igen.

- Är det lockdown, är det skarpt läge eller nya öppettider? Man undrar, säger Ericsson. 

Dåligt omen

Det är omställningsstödet, omsättningsstödet och stödet för korttidsarbete som retroaktiv betalas ut från och med den 1 december. Något som regeringen och moderaterna har beslutat att införa. 

- Alla branscher har gått igenom mycket distans och sittande. I synnerhet är taxi- och restaurangbranschen samt handeln några av de som varit värst utsatta säger Lotta och tillägger:

- Så man känner ju lite, vad har de nu i bakfickan? 

Ingen framförhållning

Lotta menar att regeringen måste bli bättre på framförhållningen då man ser nu flera företagare som drabbas hårt. Inte minst de som förberett inför stora julbord och återanställt som nu tvingas ställa om - för tredje gången.

- Det är det som är väldigt respektlöst för hela de drabbade branscherna. Att man inte talar om vad som händer i tid! Vi har tagit fighten i två år och det är det som är det mest jobbiga, det rent nonchalanta och respektlösa sättet, säger Lotta Ericsson avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna