podcast news play företagaren I media förmån

Här är entreprenörerna från Gävleborg som gör upp om tunga företagarpriserna

I dag koras äntligen Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021 i Stockholms stadshus. I år är det en ung frisörska och ett helt entreprenörsgäng bakom ett lokalt mejeri som representerar Gävleborg i riksfinalen.
Publicerad 15 okt 2021
Fr v. Andrea Olsson, Från vänster: Pelle Nyberg, Björn Olosson, Elisabeth Löfstrand, Arif Soysuren och Leif Björklund. Foto: Susanne Engström.

Äntligen är dagen här då vi skall hylla lokala företagare från hela Sverige i den årliga prisutdelningen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Med oss ikväll har vi hela gänget från DellenMejeriet Leif Björklund, Peter Jonaszon, Elisabeth Löfstrand, Pelle Nyberg, Björn Olofsson, Kenneth Persson och Arif Soysŭren som representerar Årets Företagare i Gävleborg:

- Det känns fantastiskt, jättekul. Det känns att vi blir uppskattade för det vi gör, sa vd Leif Björklund när han och kollegorna tidigare under sommaren korades till regionsvinnare.

DellenMejeriet samarbetar med flera lokala mjölkbönder och levererar närproducerade mejeriprodukter.

Alla finalister från Delsbo 

Regionens representant för Årets Unga Företagare är den 31-åriga frisören Andrea Olsson som sedan tre år tillbaka äger och driver giftfria ekosalongen Fröken Gröns salong & boutique.

- Det betyder jättemycket. Det är så himla roligt att vår lilla del av frisöryrket blir uppmärksammat på det här viset. 

Se galan live här!

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.