podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Multientreprenören Jeff Öijer korad till Årets Företagare i Mora 2022

Publicerad 8 dec 2022
2020 blev han Årets Unga Företagare i Dalarna. Nu står Jeff Öijer på prispallen igen - i dag kan han titulera sig som Årets Företagare i Mora 2022.
Jeff Öijer korades under Moragalan till Årets Företagare i Mora 2022.

På onsdagskvällen var det dags för den årliga Moragalan där flera av kommunens entreprenörer hyllades. En festlig mingelkväll där priser haglade över bygdens alla möjliggörare. Men det tyngsta priset delades ut till den 33-årige multientreprenören Jeff Öijer som korades till Årets Företagare i Mora 2022. 

- Det här var jag inte beredd på, säger Jeff när han kliver upp på scenen för att motta priset på av Företagarnas ordförande Thomas Nielsen

Jeff Öijer är inte helt främmande för Företagarnas priser. 2020 blev han korad till Årets Unga Företagare i Dalarna och drev då Mora Bygg, i dag ser affärer lite annorlunda ut - den unga entreprenören driver i dag nämligen hela 14 bolag runt om i länet. 

- Du är en fantastisk företagare och förebild, säger Företagarna Moras ledamot Arne Grahn och fortsätter:

- Alla dessa bolag har en otrolig tillväxt och mycket goda resultat. 


Styrelsen i Mora tillsammans med vinnaren. 

På frågan om vad som driver Jeff framåt i sitt entreprenörskap så ler han stort när han avslöjar sanningen bakom sina framgångar: 

- Det måste gå bättre än förra året. Det är en sport och tillsammans kan vi skapa fina resultat, säger han ödmjukt. 

Vinnarmotivering: 

Årets Moraföretagare har under flera år visat på fina framgångar och har genom ledarskap och otroligt entreprnöskap visat sig vara en förebild för oss alla. Årets företagare i Mora har genom stor målmedvetenhet byggt upp ett antal företag även utanför Mora som visar på både god tillväxt och lönsamhet. Årets Företagare Bygger med hjärtat för framtiden och ingen affärside verkar vara för stor för denna entreprenör. 

Under kvällen delades även fler priser ut: 

  • Årets eldsjälar: Inger Rommedahl & Ingvar "Nille" Niilima
  • Årets Morahandlare: STIL
  • Årets Moraupplevelse: Orsa Mora Skating
  • Årets Moraprofil: Johan Cederlund

Se hela galan här! 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna