podcast news play företagaren I media förmån

Här är Dalaentreprenörerna som gör upp om tunga företagarpriset

I dag koras äntligen Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021 i Stockholms stadshus. I år är det en vd från Idre och en ung moraentreprenör som representerar Dalarna i riksfinalen.
Publicerad 15 okt 2021
Torbjörn Wallin och Jeff Öijer representerar regionen i kvällens final.

Äntligen är dagen här då vi skall hylla lokala företagare från hela Sverige i den årliga prisutdelningen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Med oss ikväll har vi Idre Himmelfjälls vd Torbjörn Wallin som representerar Årets Företagare i Dalarna:

- Det är jätteroligt, man känner sig ödmjuk och tacksam, sa Torbjörn tidigare i år efter att han korats till regionsvinnare.

Torbjörn Wallin har hyllats för sin otroliga entreprenörsanda och visat prov på hur man ständigt kan utveckla och stärka en verksamhet. I det här fallet är det skidanläggningen Idre Himmehlfjäll som Wallin är vd för. 

- Det är otroligt roligt att jobba med företagande och samarbetet med människor som brinner och glöder för utveckling, säger entreprenören. 

Entreprenören som representerar Årets Unga Företagare från Dalarna blev inte helt otippat Morasonen Jeff Öijer som är grundare och ägare av Cubic AB men som vid sidan av sin verksamhet även driver fler bolag. 

- Detta var faktiskt lite oväntat men det känns väldigt kul! sa Jeff Öijer till oss på Företagarna efter att han korades till länsvinnare. 

Cubic AB är återförsäljare av allt från vattenskotrar till snöskotrar och fyrhjulingar och ligger i Mora. 

Se galan live här!

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.